Banner Before Header

”Horjuuko pääministeri?” – Vasemmiston Mustajärvi sulkee pois nato-jäsenyyden hakemisen kuluvalla kaudella

Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi toteaa, että hallitusohjelman ei mahdollista nato-jäsenyyden hakemista.

Vasemmistoliiton lappilainen kansanedustaja Markus Mustajärvi ei näe mahdolliseksi, että Suomi hakisi sotilasliitto naton jäsenyyttä kuluvalla hallituskaudella.

– Toisin kuin pääministeri Sanna Marin sanoi tämänpäiväisellä pääministerin haastattelutunnilla, hallitusohjelman mukaan Suomen ei ole mahdollista hakea Nato-jäsenyyttä kuluvalla eduskuntakaudella, Mustajärvi arvioi tiedotteessaan.

– Sama koskee myös Nato-jäsenyyden mahdollista valmistelua.

”Hallitusohjelman mukaan Suomen ei ole mahdollista hakea Nato-jäsenyyttä”.

Hallituskautta on jäljellä runsas vuosi.

Aktiivista keskustelua

Pääministeri Sanna Marin (sd.) puhui asiasta sunnuntaina Ylen Pääministerin haastattelutunnillaMarin arvioi, että jäsenyyttä on mahdollista hakea tarvittaessa nopeasti. Hakemus edellyttäisi kuitenkin laajaa tukea puolueilta ja kansalta. Tuen määrän selvittämiseksi hän piti mahdollisena kansanäänestyksen järjestämistä.

Marinin mukaan Suomi on käynyt aktiivista keskustelua Naton kanssa.

– En tiedä, horjuuko pääministeri Marin kannoissaan siitä syystä, että Suomessa on käynnistetty massiivinen Nato-vyörytys mm. tiedotusvälineiden toimesta. Jokin aika sitten pääministerin kanta oli toinen, Mustajärvi pohtii.

– Tosiasia kuitenkin on se, ettei Ukrainan vakavaa turvallisuustilannetta voi eikä saa käyttää keppihevosena Suomen Nato-jäsenyyden ajamisessa.

Mustajärvi toteaa luottavansa upseerien ammattitaitoon Suomen turvallisuustilanteen arvioinnissa.

– He toimivat ammattietiikkansa mukaisesti viileän analyyttisesti.