Banner Before Header

Hovi julkaisi potretin kuninkaallisista – Harry ja Meghan loistavat poissaolollaan

Brittihovi on julkaissut tuoreen potretin kuninkaallista. Kuvassa poseeraavat kuningas Charles puolisonsa Camillan kanssa sekä Walesin prinssi William ja prinsessa Catherine.

Kuvassa nelikko poseeraa mustissa suruvaatteissa Buckinghamin palatsissa. People-lehden kuva on otettu kuningatar Elisabetin hautajaisia edeltävänä iltana, 18. syyskuuta.

Kyseisenä iltana he kestitsivät valtionjohtajia ja arvohenkilöitä, jotka matkustivat Lontooseen edesmenneen monarkin hautajaisiin.

Kuninkaalliset hymyilevät kuvassa mustiin pukeutuneina.

Potrettiin ei päässyt Charlesin toinen poika prinssi Harry, koska lehtitietojen mukaan vain hovissa työskentelevät kuninkaallisperheen jäsenet saivat kutsun.

Prinssi Harry matkusti Skotlantiin isoäitinsä kuolinpäivänä torstaina 8. syyskuuta. Hän ehti kuningattaren luo vasta puolitoista tuntia kuningattaren kuolinilmoituksen jälkeen. Prinssi saapui yksin, koska lehtiväitteiden mukaan hänen vaimonsa Meghan ei saanut kutsua Balmoralin linnaan.

Lue lisää: Lehtiväitteet: Kuningas Charles kielsi Meghanin saapumisen kuningattaren luo – tarkoittiko sovinnon eleeksi tulkittu puhe sittenkin jotain muuta?

Lauantaina 10. syyskuuta prinssiveljekset tekivät yllättävän yhteisesiintymisen. William ja Catherine sekä Harry ja Megan tapasivat tuolloin Windsorin linnan edustalle kerääntynyttä yleisöä ja ihailivat kuningatar Elisabetin muistolle kasaantuvaa kukkamerta.

Pariskunnat eivät olleet esiintyneet yhdessä yli kahteen vuoteen.

Veljesten väleistä on liikkunut viime aikoina rutkasti spekulaatioita.

Hiljattain huomiota herätti, kun brittihovi laittoi kotisivunsa uuteen uskoon ja sivuilta näkyi Sussexin herttuaparin aiempaa alempi asema.

Kuningattaren eläessä Harry ja Meghanin sivuille ohjaavat kuvalinkit oli sijoitettu hovin sivujen puolivälin paikkeille, mistä löytyivät myös vanhempien kuninkaallisten ja pienemmissä rooleissa olevien hovin jäsenten esittelyt, The Sunin haastattelema kuninkaalliskirjailija Phil Dampier väitti hiljattain.

Nykyään Harryn ja Meghanin tiedot löytyvät aivan sivun alareunasta. Samaan kastiin on siirtynyt kohuissa ryvettynyt prinssi Andrew.

– Harryn ja Meghanin täytyy olla huolissaan, että heidät siirretään hiljalleen sivuun kuninkaallisesta kuvasta, Dampier sanoi.

– Ja fakta, että heidät on ”alennettu” palatsin verkkosivuilla kertoo siitä, ettei heitä nähdä enää työskentelevinä kuninkaallisina.

Lehtitietojen mukaan kuningas Charles aikoo pienentää hovia hallintokautensa aikana. Hän uskoo, ettei kansan toiveena ole maksaa jatkuvasti laajenevan kuninkaallisen perheen kuluja.

Lue lisää: Kuninkaallinen asiantuntija antoi karun arvion Harryn ja Meghanin tilanteesta – taustalla hovin teko, joka saattoi jäädä monelta huomaamatta

Toisaalta sisäpiirilähteet ovat nähneet toivonpilkahduksia Sussexin herttuaparin ja muiden kuninkaallisten välien suhteen. Keskusteluyhteys on parantunut, kun kuninkaallinen perhe kokoontui yhteen suremaan kuningatar Elisabetia hautajaisten yhteydessä.

– Asia on niin, että kuningas rakastaa molempia lapsiaan, sisäpiirilähteet kertoivat Telegraph-lehdelle.

– Viimeisten 16 päivän aikana on ollut valtavia välähdyksiä toivosta. Tulevaisuutta ajatellen on toivoa yhtenäisyydestä.

Kulissien takana on kuitenkin kuohunut, kun julkisuuteen on vuotanut kohuväitteitä. Aiemmin Daily Mail uutisoi, että kuninkaallisten lähteiden mukaan prinssi Harryn kylmät välit isäänsä kuningas Charlesiin ja veljeensä prinssi Williamiin konkretisoituivat Balmoralissa kuningattaren kuoltua. Väitetysti Harry ei olisi edes tavannut veljeään tai isäänsä linnassa Elisabetin kuoltua.

Lisäksi hovin kiemuroista julkaistu tuore paljastuskirja on heittänyt lisää vettä myllyyn.

Source Link is.fi