Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_21dd6b45bf1e35cf888977835a9790e2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HPK:n nousu jatkuu, huippu­lupaus Aatu Räty, 19, osui taas – näin pelattiin SM-liigassa perjantaina – Uutisalue

HPK:n nousu jatkuu, huippu­lupaus Aatu Räty, 19, osui taas – näin pelattiin SM-liigassa perjantaina

  • HPK–Sport 3–0 (1–0, 2–0, 0–0)

  • Jukurit–Ilves vl. 3–4 (1–0, 1–3, 1–0, 0–0, 0–1)

  • KalPa–Lukko 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)

  • Tappara–TPS 1–2 (0–0, 0–2, 1–0)

HPK:n nousu jääkiekon SM-liigan tyvipäästä kohti sarjataulukon keskiryhmää jatkuu. HPK lähetti Sportin Hämeenlinnasta tyhjin käsin kotimatkalle maalein 3–0.

HPK venytti peräkkäisten voittojen jononsa viiden ottelun mittaiseksi. Sen kanadalaishyökkääjä Michael Joly teki 1+1 pistettä ja maalivahti Eetu Laurikainen piti nollan 18 torjunnalla.

HPK kukisti reilu kuukausi sitten alkukauden komeetan Sportin 4–2.

HPK on pelannut nyt lokakuun alussa päävalmentajaksi vaihdetun Jarno Pikkaraisen johdolla 12 ottelua, joista se on voittanut kahdeksan. HPK ohitti sarjataulukossa Lukon ja kipusi 12:nneksi.

Olli Jokisen luotsaama Jukurit näytti toisessa erässä rynnistävän kuudenteen peräkkäiseen voittoonsa, kun kotijoukkue johti Ilvestä Mikkelissä 2–0. Ilves kipusi ohi voittomaalikisassa parempana lopputuloksella 4–3. Ratkaisuosuma merkittiin Ilveksen Les Lancasterille.

Jukurien huippulupaus, Kärpistä lainalla oleva Aatu Räty jatkoi pistetehtailuaan iskemällä mikkeliläisten toisen osuman. Räty, 19, on päässyt pisteille jokaisessa Jukurit-paidassa pelaamassaan ottelussa. Hän siirtyi Mikkeliin marraskuun alussa.

Voitto oli Ilvekselle yhdeksäs 11:ssä viime ottelussa.

KalPa vahvisti kotipelimainettaan kaadettuaan Lukon 1–0. KalPan voiton pohjusti sen paras pistemies, hyökkääjä Miikka Pitkänen, joka iski kahden pelaajan ylivoimalla avauserässä 1–0. Se jäi ottelun ainoaksi maaliksi.

KalPan maalilla pelannut kanadalaisvahti Connor LaCouvee on kotiutunut kuopiolaisjoukkueeseen mainiosti: LaCouvee pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä torjuttuaan 22 kertaa.

Lue lisää: Uusi maalivahti loisti heti – KalPa nollasi SaiPan

KalPalle voitto oli kotikaukalossa jo viides peräkkäin. Viime kauden Suomen mestari Lukko hävisi neljännen kerran peräkkäin.

Kuopion hallissa oli tavallista juhlavampi tunnelma, kun vuorossa oli KalPan 92-vuotisjuhlaottelu. Ottelussa juhlittiin seuran lisäksi KalPan monivuotista puolustajaa Jussi Timosta, joka sai nimensä kuopiolaisseuran Wall of Fameen.

Timonen pelasi urallaan KalPassa 599 ottelua.

Syyskaudella pitkään sarjataulukon kärjessä keikkunut TPS on saanut peliään parempaan kuosiin, sillä se otti perjantaina kahteen päivään toisen voittonsa. TPS kukisti viimeisellä liigavierailullaan Tampereen Hakametsän hallissa Tapparan 2–1. Voittomaaliksi jäi TPS:n Jack Rodewaldin toisessa erässä tekemä 2–0.

Edelliset kolme otteluaan voittaneen Tapparan maine huonona kotijoukkueena vahvistui vahvistumistaan. Se on ottanut 33 sarjapisteestään 21 vieraissa. Tappara on voittanut Hakametsän kauden kymmenestä kotiottelustaan vain kolme.

TPS nousi sarjataulukossa Kärppien jälkeen toiseksi.

Source Link is.fi