Banner Before Header

HS: 43 prosenttia suomalaisista kannattaisi Natoon liittymistä, jos presidentti ja pääministeri katsovat sen olevan Suomen edun mukaista

43 prosenttia suomalaisista kannattaisi sotilasliitto Natoon liittymistä, jos presidentti ja pääministeri katsoisivat Nato-jäsenyyden olevan Suomen etujen mukaista, selviää Helsingin Sanomien teettämästä gallupista.

27 prosenttia kyselyyn vastanneista vastustaisi Natoon liittymistä ja epävarmoja kannastaan olisi 30 prosenttia.

Kyselyyn vastanneilta tiedusteltiin myös Suomen Nato-jäsenyyden puolesta ja sitä vastaan puhuvista perusteista. Vahvimpia perusteita Nato-jäsenyyden puolesta olivat Naton joukkojen tulo apuun, mikäli Suomeen hyökättäisiin ja jäsenyys ehkäisevänä pelotteena kriisitilanteissa. 46 prosenttia vastanneista valitsi nämä vaihtoehdot.

Nato-jäsenyyttä vastaan vahvin perustelu oli pelko Suomen ja Venäjän välien heikkenemisestä. 57 prosenttia vastanneista valitsi tämän vaihtoehdon.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi 1 066 ihmistä ja kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

HS teetti tammikuussa edellisen kyselyn Nato-kannasta. Silloin Natoon liittymisestä kysyttiin ilman reunaehtoja eli ilman presidentin ja pääministerin kantaa, ja Nato-jäsenyyttä kannatti 28 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Source Link is.fi