Banner Before Header

HS: Aviciin entinen terapeutti antoi harvinaisen haastattelun – ”Hän ei halunnut olla addikti”

Ruotsalainen musiikin supertähti Avicii eli Tim Bergling teki itsemurhan 28. huhtikuuta 2018 lomamatkalla Omanissa. Hän oli silloin vain 28-vuotias. Uutinen järkytti syvästi ympäri maailmaa.

Bergling kärsi mielenterveysongelmista useita vuosia. Hän oli lopettanut keikkailun vuonna 2016.

Helsingin Sanomat on haastatellut Berglingia hoitanutta psykoterapeuttia John McKeownia, 55 vuotta. McKeown on tehnyt paljon töitä erittäin varakkaiden ja paljon julkisuudessa olleiden potilaiden kanssa. HS:n mukaan Berglingin isä oli alun perin lähestynyt häntä.

HS:n jutun mukaan Berglingin tulevaisuus oli näyttänyt hyvältä silloin, kun tämä lopetti keikkailun. Lopulta Bergling oli kokenut olevansa terve ja alkoi ottaa itse ohjaksia omaan elämäänsä.

Tosin artisti oli ”äksyillyt muutaman kerran Mc Keownille, kun tämä oli kutsunut suurta Aviciita addiktiksi”.

– Hän ei halunnut olla addikti. Hän ei pitänyt siitä nimityksestä, McKeown sanoo.

Haastattelusta käy ilmi, että Aviciin kuolinuutinen oli McKeownille todella kova pala. Häntä itketti, kun hän luki Aviciin äskettäin ilmestynyttä elämäkertaa.

– Sitä vain ajattelee, että miksi et sanonut mitään. Miksi et kysynyt apua, terapeutti sanoo.

McKeown on itsekin äänessä Måns Mosessonin kirjoittamassa elämäkerrassa Tim – Aviciin elämäkerta (Johnny Kniga). Se ilmestyi marraskuussa 2021.

Elämäkerrassa paljastettiin täysin uutta tietoa miehen kuolemaa edeltävistä viikoista ja päivistä.

Kohtalokas matka sai alkunsa Los Angelesista 9. huhtikuuta. Kirjan mukaan tarkoituksena oli kokeilla varjoliitoa autiomaassa, juoda hyviä viinejä ja käydä surffauskurssilla. Berglingin kerrotaan tavanneen kymmenpäisen seurueen jäsenistä muutamia aiemmin, mutta kukaan heistä ei ollut läheinen ystävä.

Bergling aloitti matkansa hyväntuulisilla puhelinneuvottelulla työkuvioista. Hän visioi uusille biiseilleen laulajia ja suunnitteli matkaa Keniaan, jossa tekisi valmiiksi 12 kappaletta. Ne olisi tarkoitus julkaista vielä samana vuonna.

Sen jälkeen seurue lähti telttaretkelle autiomaahan, jossa Bergling kuunteli musisointia ja katseli tähtiä. Hän käytti aikaa myös meditaatioon, johon oli tutustunut syvällisesti jonkin aikaa aiemmin.

Avicii lopetti keikkailun vuonna 2016.

Berglingin kerrotaan tosin oikoneen saamiaan ohjeita, joiden mukaan istunnon kuului kestää korkeintaan 20 minuuttia. Hän saattoi meditoida tunteja.

– Mä olen murtautunut niin nopeasti läpi tietoisuuden sisempien kerrostumien. Oikeastaan siihen kuuluisi kulua aikaa monta vuotta, mutta mä olen jo päässyt pitkälle, Berglingin kerrotaan selittäneen ylpeänä.

Noin viikkoa myöhemmin 16. huhtikuuta, Berlingin terapeutti Paul Tanner sai mieheltä puhelun.

– Mä en voi kovin hyvin. Mua hämmentää, Paul, Bergling aloitti puhelun kirjan mukaan.

Terapeutti oli yrittänyt saada Berglingin tapaamiseen Dubaihin, mutta tämä oli vain kertonut ”fantastisesta meditaatiokokemuksesta” ja lupaillut tulevansa terapiaan parin päivän tai viikon päästä.

Berling oli alkanut viettää päivänsä meditoimalla altaan ääressä tunti toisensa perään. Kun häntä oli yritetty saada siirtymään varjoon, hän ei vastannut, ainoastaan hypännyt veteen ja jatkanut taas mietiskelyä.

Kävi ilmi, että Bergling oli myös vahingoittanut itseään sen verran, että oli joutunut käymään sairaalassa.

Berglingin vanhemmat ja myös sisarukset yrittivät ehtiä tämän luokse Omaniin, mutta oli jo liian myöhäistä.

Jos voit huonosti, älä jää yksin. Täältä saat apua:

Kriisipuhelin päivystää suomeksi numerossa 09 2525 0111, ruotsiksi numerossa 09 2525 0112 ja arabiaksi numerossa 09 2525 0113.

Mieli ry:n Sekasin-chat tarjoaa keskusteluapua nuorille lähes ympäri vuorokauden osoitteessa sekasin247.fi.

Source Link is.fi