Banner Before Header

HS: Henrik Dettman lopettaa Susijengin päävalmentajana – seuraajakin selvillä: ”Ei saa olla tulevaisuuden tukkona”

Suomen miesten koripallomaajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Henrik Dettman lopettaa maajoukkueessa, kertoo Helsingin Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

63-vuotias päävalmentaja on toiminut Suomen koripallomaajoukkueen valmentajana yhteensä lähes 25 vuotta. Hän kertoo kypsytelleensä päätöstä jo neljän vuoden ajan.

– Haluan luoda jatkuvuutta. Se on syy, miksi olen tällaisen päätöksen tehnyt. Aloitin pohdinnan jo ennen kotikisoja vuonna 2017. Tiesin, että jossain kohtaa tämä pitää tehdä. Ei saa olla tulevaisuuden tukkona, Dettmann kertoo lehdelle.

Dettmanin seuraajakin on selvillä, sillä Susijengin päävalmentajan tehtävän ottaa vuosien ajan Susijengin apuvalmentaja toiminut Lassi Tuovi. 34-vuotias Tuovi valmentaa tällä hetkellä Ranskassa Strasbourgia.

Tuovi siirtyy valmentajaksi juuri ennen ensi vuoden EM-kisoja. Vielä viikon päästä MM-karsinnoissa Ruotsia ja Kroatiaa vastaan Dettman kantaa päävastuun.

– Minulle on tärkeää jättää parempi perintö, kuin minkä aikanaan itse sain. EM-kisat on seuraavalle valmentajalle paras opin paikka. Ajattelen, että sitä kokemusta minun ei pidä ottaa häneltä pois, Dettmann perustelee ajankohtaa.

Suomen miesten koripallomaajoukkue on pelannut Dettmanin johdolla kymmenen viime vuoden aikana kaikissa EM-kisoissa ja kertaalleen vuoden 2014 MM-kisoissa.

Dettman on valmentanut maajoukkueessa kahteen otteeseen. Hän valmensi Susijengiä ensin vuosina 1992–1997 ja uudelleen vuodesta 2004 lähtien. Välissä Dettman valmensi kuusi vuotta Saksan maajoukkuetta ja saavutti joukkueen peräsimessä MM-pronssia vuonna 2002.

Lue myös:

Source Link yle.fi