Banner Before Header

HS:n toimittajien asianajaja: Viestikoekeskus-juttu ei tullut Puolustusvoimille yllätyksenä

Rikoksista syytettyjen Helsingin Sanomien toimittajien Laura Halmisen ja Kalle Silfverbergin asianajaja Kai Kotiranta toi pelkonsa esille Viestikoekeskus-oikeudenkäynnissä.

Hän ihmettelee sitä, miksi Puolustusvoimat tai syyttäjä ei aio tuoda oikeudessa esille niitä salaiseksi määrättyjä asiakirjoja, joita toimittajat väitetysti käyttivät juttujen teossa.

– Jos niitä ei esitetä, se on syyttäjän riski ja syyttäjän valinta toimia näin. Meidän mielestämme syyttäjän tulee yksilöidä ja esittää nämä asiakirjat, sanoi Kotiranta, joka edustaa oikeudenkäynnissä myös Sanoma Media Finlandia.

Kotirannan mukaan oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin saaminen vaarantuu.

– Tämä on keskeisin seikka tässä kokonaisuudessa, Kotiranta sanoi Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina.

Hänen mukaansa joulukuussa julkaistu, Viestikoekeskusta käsittelevä artikkeli ei tullut Puolustusvoimille myöskään yllätyksenä.

Hänen mukaansa Puolustusvoimat tiesi koko vuoden 2017, että Helsingin Sanomien hallussa oli asiakirjoja, jossa oli salassa pidettäviä tietoja. Kotirannan mukaan Puolustusvoimat tuli tietoiseksi juttuhankkeesta viimeistään toukokuussa. HS:n juttu julkaistiin joulukuussa 2017.

Helsingin Sanomat seurasi aktiivisesti ja kirjoitti paljon juttuja säädöshankkeesta siviili- ja sotilastiedustelulainsäädännön muuttamiseksi.

Toimittajat Tuomo Pietiläinen, Laura Halminen sekä lehden silloinen politiikan ja talouden silloinen esihenkilö Kalle Silfverberg kiistävät syytteet turvallisuussalaisuuden paljastamisesta ja turvallisuussalaisuuden paljastamisen yrityksestä.

Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.

Source Link is.fi