Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f40f226c9ca21d527a0d44a8e3e6b364, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Huomasitko? Max Verstappen temppuili Valtteri Bottaksen kustannuksella – Uutisalue

Huomasitko? Max Verstappen temppuili Valtteri Bottaksen kustannuksella

Sunnuntainen Meksikon F1-osakilpailu sujui Mercedeksen suomalaiskuskilta Valtteri Bottakselta surkeasti.

Ykkösruudusta startannut Bottas menetti kärkipaikkansa heti lähtökiihdytyksessä. Sitten Bottaksen kisa meni kunnolla pipariksi ykkösmutkassa, kun McLarenin Daniel Ricciardo rysäytti päin hänen Mercedestään.

Lue lisää: Daniel Ricciardo pyysi anteeksi Valtteri Bottakselta

Suomalainen joutui varikolle ja päätyi ajelemaan jämäsijoista.

Bottaksen katastrofikisaan mahtui vielä yksi Mercedeksen pilaama varikkostoppikin. Hän oli lopulta 15:s.

Koska Bottas ei taistellut MM-pisteistä, hänellä oli kisan loppuvaiheilla yksi tehtävä: saada nimiinsä kisan nopein kierros. Bottaksen itsensä näkökulmasta tällä ei ollut juurikaan merkitystä; nopeimmasta kierroksesta saa yhden pisteen vain, jos sen ajanut kuski on kisassa kärkikymmenikössä.

Bottas oli tallikaverinsa Lewis Hamiltonin apuna. Hamilton käy veristä taistelua maailmanmestaruudesta Red Bullin Max Verstappenin kanssa. Voittoon ajanut Verstappen oli kiinni nopeimman kierroksen ekstrapisteessä, kunnes Bottas lopulta pusersi sen viimeisellä kierroksella. Näin Verstappen jäi ilman ekstrapistettä – ja Bottas pystyi edes sen verran auttamaan tiimiään.

Formulamediassa ja -fanikunnassa on nostettu esille Verstappenin taktikointiyritys Bottaksen kustannuksella. Muun muassa tunnettu F1-toimittaja Chris Medland nosti Twitterissä esille, kuinka Verstappen yritti pilata Bottaksen yritykset kellottaa nopein kierros hidastelemalla suomalaisen edessä.

– Niin fiksua Verstappenilta, jos tuo oli tarkoituksellista. Hän piti Bottasta takanaan ja esti tätä tekemästä nopeinta kierrosta, sitten päästi tämän ohitseen ja kiihdytti jotta Bottas sai siniset liput. Ja Bottaksen piti mennä varikolle hakemaan uudet pehmeät renkaat, Medland kirjoitti.

Siniset liput tarkoittavat sitä, että kierroksella ohitettavan – kuten Bottaksen tässä tapauksessa – tulee päästää takaa kovempaa tuleva edelleen.

Bottas kävi kisan loppuvaiheilla kahdesti hakemassa uudet pehmeät renkaat jahdatessaan nopeinta kierrosta. Toinen varikkoreissu johtui siis Verstappenin hidastelusta.

– Hän hidastaa minua, Bottas parahti tiimiradioon formulasivusto PlanetF1:n mukaan.

Verstappenin kierrosajan kerrotaan pudonneen noin kolmella sekunnilla, kun hän yritti hidastaa Bottasta.

Bottas sai kaikesta huolimatta nimiinsä nopeimman kierroksen viimeisen kierroksen onnistumisellaan.

Kolmosruudusta startannut Max Verstappen (oik.) ohitti Valtteri Bottaksen lähdössä.

Verstappen kommentoi hidastamisyritystään kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Menetimme paljon aikaa, mutta rehellisesti sanottuna se oli ok minulle, hollantilaistähti pyöritteli PlanetF1:n mukaan.

Hän kertoi, ettei pelännyt hidastelunsa kostautuvan.

– Tunnen Valtterin, hän on siisti kuski. En missään vaiheessa epäillyt, että jotain tapahtuisi, Verstappen sanoi viitaten Bottaksen mahdolliseen likaiseen peliin.

Verstappen johtaa MM-sarjaa nyt 19 pisteellä ennen Hamiltonia. Valmistajien MM-sarjassa Mercedeksen ero Red Bulliin on kaventunut vain pisteeseen.

F1-kautta on jäljellä neljä osakilpailua.