Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_24564283bd5f3f21aebe2cb2850d4410, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Huono sää ja korona­tartunta-aalto vaikeuttivat lento­liikennettä Yhdys­valloissa – yli 2 700 lentoa peruttiin – Uutisalue

Huono sää ja korona­tartunta-aalto vaikeuttivat lento­liikennettä Yhdys­valloissa – yli 2 700 lentoa peruttiin

Yhdysvalloissa jouduttiin perumaan yli 2 700 lentoa lauantain aikana huonosta säästä ja koronatartunnoista johtuen. FlightAware-verkkosivuston mukaan aamulla kello 6 Suomen aikaa maailmanlaajuisesti oli peruttu lähes 4 700 lentoa. Lisäksi noin 6 000 lentoa oli myöhässä Yhdysvalloissa.

Pahimmissa ongelmissa oli SkyWest-lentoyhtiö, joka joutui perumaan 23 prosenttia lennoistaan. Lentokentistä isoimmissa ongelmissa ovat olleet Chicagon alueen kentät O'Hare ja Midway, joista lähtevistä lennoista on peruttu BBC:n mukaan yli tuhat. Alueelle on odotettavissa lumimyrsky.

Koronavirus on kiusannut myös lentoyhtiöiden työntekijöitä, joten lentoja on jouduttu perumaan tartuntojen ja altistumisten vuoksi. BBC kertoo, että Yhdysvalloissa on peruttu jouluaatosta lähtien yli 12 000 lentoa.

BBC:n mukaan lentoyhtiöt ovat houkutelleet työntekijöitä töihin ylimääräisillä korvauksilla. Ilmailualan ammattiliitot ovat kuitenkin kertoneet työntekijöiden pelkäävän koronatartuntoja tai myöhästymisten sekä peruttujen lentojen vuoksi vihaisia matkustajia.

BBC kertoo, että New Yorkissa on raportoitu ennätyksellisen korkeita koronatartuntalukuja, vaikka kaupungissa on korkea rokotusaste. Virus on iskenyt laajalla rintamalla kaupungin eri toimintoihin poliisista alkaen. Sen sijaan korkeista tartuntaluvuista huolimatta sairaalahoitoa tarvitsevien määrä ei ole noussut merkittävästi.

New Yorkin uusi pormestari Eric Adams aloitti lauantaina virassaan ja piti ensimmäisen puheensa. Hän muistutti puheessaan, että New York on selviytynyt tragedioista aiemminkin.

Source Link is.fi