Banner Before Header

Hurrikaani Ianin tuulten vauhti hiipuu

Yhdysvalloissa nelosluokkaan yltynyt hurrikaani Ian iskeytyi Floridan rannikolle keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa.

Ian heikentyi kuitenkin tuulen nopeuden perusteella neloskategorian hurrikaanista ykköstasolle, selviää Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen NHC:n tuoreimmasta tiedotteesta.

NHC ennustaa Ianin heikkenevän entisestään torstain aikana, mutta se kuitenkin voi vielä lähennellä voimakkuudeltaan hurrikaaniluokkaa siirtyessään torstaina Floridan itäosiin ja perjantaina osavaltion koillisosiin sekä Georgiaan ja Etelä-Carolinaan.

Ian aiheutti Floridassa mittavia tulvia, ja NHC varoitti etukäteen olosuhteiden olevan hengenvaaralliset. Yli kaksi miljoonaa sähköyhtiöiden asiakasta on tarkkailusivuston mukaan Floridassa ilman sähköä hurrikaanin vuoksi.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu kuvia veden valtaamista kaduista, ja televisiossa on näytetty muun muassa merenrantataloihin virtaavaa tulvavettä, tulvaveden alle jääneitä teitä ja virtauksen mukaan lähteneitä autoja. Esimerkiksi Fort Myersissa jotkin kaupunginosat muistuttavat järviä.

Yhdysvaltain rannikkovartiosto ilmoitti aiemmin etsivänsä 20:tä siirtolaista, joiden uskottiin olleen myrskyssä Floridan rannikon edustalle uponneessa veneessä. Neljän kuubalaisen kerrottiin onnistuneen uimaan Florida Keysin saarille, ja kolme ihmistä rannikkovartiosto sanoi pelastaneensa merestä.

IS seurasi hirmumyrskyn rantautumista Floridaan alla näkyvissä päivityksissä.

Source Link is.fi