Banner Before Header

Huuhkajat jäi tasapeliin ärhäkän Romanian kanssa – tätä tulos tarkoittaa

Suomi ja Romania tasasivat pisteet lukemin 1–1 viileässä perjantai-illassa Helsingin Olympiastadionilla. Kyse oli Kansojen liigan B-liigan viidennen kierroksen ottelusta.

Samaan aikaan pelattu Bosnia-Hertsegovina–Montenegro-ottelu päättyi isäntien 1–0-voittoon. Se tarkoitti, että bosnialaiset varmistivat lohkovoiton ennen viimeisen kierroksen otteluita. Suomella on vielä mahdollisuus lohkon kakkostilaan, mikäli Montenegro kaatuu maanantaina vieraissa.

Lohkojumbo Romania tuli otteluun aggressiivisella otteella ja piti isäntiä pihdeissä ensimmäiset kymmenen minuuttia. Huuhkajat ei kuitenkaan hermostunut vieraiden röyhkeydestä, vaan odotti omaa hetkeään.

Sellainen ilmaantui 12. minuutilla, kun Onni Valakari ja Glen Kamara järjestivät taidokkaalla pienpelillä vetopaikan Teemu Pukille. Kotkalainen sai pallon rangaistusalueen rajan tienoille eikä empinyt laukoa. Pallo painoi ohi Romanian maalivahdin Ionut Radun, joka pelasi uransa ensimmäisen maaottelun.

Maalin jälkeen Suomi saattoi hieman vetäytyä, ja sinipaitainen Romania jahtasi tasoitusta ärhäkkäästi. Laitapuolustaja Nicusor Bancu laukoi kahdesti vaarallisesti, mutta vielä lähemmäksi pääsivät Deian Sorescu, joka ampui tolppaa ja Andrei Rus, jonka keskitys leijaili yläputkeen.

Suomen maalilla Lukas Hradecky otti kohti tulleet vedot kiinni, eikä Romania saanut tasoitusta lukuisista paikoistaan huolimatta.

Tauon jälkeen jatkui Romanian rymistely. Sorescu laukoi ensin vaarallisesti 50. minuutilla ja hetkeä myöhemmin sama mies puski hieman yli. Suomi oli alakynnessä ja 52. minuutilla vieraat hyödynsivät Huuhkajien heikon jakson. Valakari ei seurannut omaa miestään, joka pääsi syöttämään maalin eteen Florin Tanaselle, joka ohjasi pallon verkkoon.

Florin Tanase (19) pallotaistelussa Glen Kamaran kanssa.

Romanian tasoitusmaalin jälkeen valmentaja Markku Kanerva vaihtoi kentälle kärkimies Benjamin Källmanin (Fredrik Jensenin tilalle) ja keskikentälle Lucas Lingmanin, joka korvasi Valakarin.

Vaihdot toivat virtaa sinivalkoisten peliin ja erityisesti Källman rymisteli voimalla Karpaatti-puolustuksen keskellä. Romanian valmentaja Edward Iordanescu reagoi nopeasti tilanteeseen ja suoritti triplavaihdon. Niiden ansiosta vieraat pystyivät tyrehdyttämään Suomen dominoinnin.

Romania kykeni luomaan viimeisen vartin aikana parhaat tilanteet. Vaihdosta tulleen Nicolae Stanciun veto viuhui hiuksen hienosti ohi Suomen maalin. Toisessa päässä Källman pääsi sivustalta läpiajoon, mutta laukoi niukasti ohi 84. minuutilla. Viimeisellä minuutilla Källman järjesti tekopaikan Kaan Kairiselle, mutta tämän ohjaus meni ohi maalin.

Suomi ei ollut koskaan voittanut Romaniaa miesten maaottelussa eikä voittanut tälläkään kertaa.