Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_855a5e7d3d57b77045943c42366008d3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Huuhkajat matkaamassa vakavan kriisin keskelle – MM-karsintojen kohtalon­ottelun yllä roikkuu synkkiä pilviä – Uutisalue

Huuhkajat matkaamassa vakavan kriisin keskelle – MM-karsintojen kohtalon­ottelun yllä roikkuu synkkiä pilviä

Rooma/Helsinki

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kokoontui maanantaina Roomaan, jossa hiotaan torstaihin asti kuvioita MM-karsinnan lohkovaiheen viimeiseen rutistukseen eli peleihin Bosnia-Hertsegovinaa ja Ranskaa vastaan. Bosnia-kohtaaminen on vielä voimissaan olevan MM-unelman kannalta todella tärkeä, mutta ottelun ylle on kasaantunut huolta Bosnia-Hertsegovinan vakavan poliittisen kriisin myötä.

Bosnian serbialueet ovat uhanneet irtautua alueen rauhansopimuksesta, ja YK:n tuoreen raportin mukaan sodan riski on alueella todellinen.

Peli on tarkoitus pelata Zenicassa lauantaina. Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoi sunnuntaina Ylelle, että Euroopan jalkapalloliitto Uefa seuraa Bosnia-Hertsegovinan tilannetta ja ”siirtää ottelun puolueettomalle kentälle, jos joukkueiden turvallisuus on uhattuna”.

Huuhkajien kokenut toppari Joona Toivio kertoo lukeneensa tilanteesta, ja että maajoukkuepelaajia on informoitu asiasta. Maajoukkueen mukana päälle 60 vierasottelua urallaan kiertänyt, ensi kaudeksi Ruotsin liigan Häckenistä kotimaan hallitsijan HJK:n riveihin vaihtava Toivio toteaa, ettei porukkaa pelota.

–  En näe, että meidän pitäisi pelätä. Luotan, että päättävät elimet tekevät oikeat ratkaisut meidän kannalta, Toivio kertoi etätiedotustilaisuudessa Roomasta.

Maajoukkueen tiedotuspäällikkö Timo Walden kertoi, että tilannetta seurataan ja ”nyt mennään suunnitelmien mukaan”.

–  Mutta jos muutoksia tulee, niin Uefa reagoi. Ei heidän intresseissään ole laittaa pelaajia sinne, missä on riskiä, Walden kertoi.

MM-haaveiden suhteen Huuhkajat on ahtaassa raossa. Bosnia kamppailee Suomen ja Ukrainan kanssa lohkon kakkossijasta ja sitä kautta paikasta MM-jatkokarsintaan. Edellinen vierailu Zenicassa kertoi, että haastetta piisaa: Bosnia musersi Suomen kaksi vuotta sitten EM-karsinnassa 4–1.

–  Kyllähän sen hyvin muistaa ja sen, kuinka vaikeaa oli. Mutta aika paljon siitä on jo aikaa kulunut, ja tämä on oma pelinsä. Ja uusi mahdollisuus, Toivio sanoi.

Kokenut puolustaja kaipaa ehkä itsekin ”uutta mahdollisuutta”, sillä Toivio on tämän syksyn neljästä karsintapelistä pelannut vain yhden.

–  Totta kai pelaaja haluaa pelata jokaisen pelin, tietty on pettymys kun ei ole ollut avauksessa. Mutta Rive (päävalmentaja Markku Kanerva) päättää, ja meillä kaikilla on luotto häneen ja kunnioitamme hänen päätöksiään.