Banner Before Header

Huuhkajat toiveikkaana tulevasta, vaikka kotiottelu päättyi pettymykseen – maalin tehnyt Pukki: ”Ehkä me ei ansaittu voittaa”

Suomen ja Bosnia-Hertsegovinan välinen ottelu päättyi pettymykseen lopussa tulleen 1–1-tasoituksen myötä. Suomen maalin tehnyt Teemu Pukki totesi Yle Urheilulle, että ehkä Huuhkajat ”ei vain ansainnut voittaa”.

– Pelissä oli hyviä juttuja, muttei ihan saatu meidän peliä rullaamaan. Jouduimme puolustamaan, varsinkin toisella puoliajalla, aika paljon. Sitten, kun paine on kova, tulee tollaisia maaleja, Pukki sanoi.

Silti pelaajat ja päävalmentaja Markku Kanerva vaikuttivat ottelun jälkeen haastatteluissa kohtalaisen tyytyväisiltä. Huuhkajissa on käynnissä ikäpolvenvaihdos ja nuoret pelaajat esiintyivät edukseen.

– Peli kerrallaan loksahtelee palaset kohdalleen. Jokainen äijä hoiti ruutunsa hyvin. Nuoret tulee sieltä ja toivottavasti tulevat vielä vauhdilla eteenpäin, Huuhkajat-kapteeni Lukas Hradecky sanoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen ja virnisti.

Karvaan tasapelin jälkeen Suomen 32-vuotiaan maalivahdin huumorintaju riitti vielä nuorempien pelaajien kirittämiseen.

Keskuspuolustajina lauantai-illan ottelussa aloittivat odotetusti Daniel O’Shaughnessy (27 vuotta), Robert Ivanov (27) ja Leo Väisänen (24). Hieman yllättäen avauskokoonpanossa oli myös Urho Nissilä (26).

– Aika tällainen tarkkaileva matsi. Kun mentiin 1–0-johtoon, pelattiin puolutusvoittoisemmin. Kenttä oli vähän vaikea tänään, eikä saatu meidän vahvuuksia esiin. Karvaalta maistuu, muttei tämä huono matsi ollut, Hradecky sanoi.

Päävalmentaja Kanerva kertoi ottelun jälkeen Huuhkajien käyneen ensimmäisen puoliajan tilanteita läpi. Hyvää oli se, miten joukkue pääsi murtautumisvaiheeseen.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomi pääsi syöttelemään paljon kentän pinnassa ja muutaman kerran pallo onnistuttiin pelaamaan puolustuslinjan taakse.

Esimerkiksi Robin Lod (29) teki maalin, mutta Teemu Pukki (32) oli ikäväkseen paitsiossa. Maali syntyi juuri sellaisesta hyökkäyksestä, jollaisia Kanerva haastattelussa kuvaili.

Kanerva harmitteli Bosnia-Hertsegovinan tasoitusmaalia. Hänen mielestään toppari Ivanovia rikottiin maalia edeltäneessä tilanteessa.

Kanervan mukaan Suomen olisi kuitenkin pitänyt onnistua paremmin vastahyökkäyksissä.

– Puolustuspeli oli kokonaisuudessaan, näin mututuntumalta, ihan ok. Vastustajan pitäminen poissa maalipaikoilta vaatii koko joukkueen yhtenäistä puolustuspeliä, ja ennen kaikkea uhrautuvaa sellaista, Kanerva summasi.

Ryhmitys oli myös päävalmentaja Kanervan suosima 5–3–2; puolustus, keskikenttä, hyökkäys. Esimerkiksi oikealla laidalla ”wing-backina” ottelun aloittanut Nikolai Alho (29) kertoi Yle Urheilulle pitävänsä ryhmityksestä.

Alhon mukaan pelaajat uskalsivat pitää palloa, haastaa vastustajia ja syöttää palloa pieniin tiloihin. Hän sanoi pelissä näkyneen ”paljon haluamiamme asioita, vaikka parannettavaa vielä jäi”.

– Minä ja Jere (Uronen) pyrimme prässäämään ylemmältä heidän laitapuolustajiaan. Tiesimme, että selustassa on sitten vaara. Mutta luotimme siihen, että topparit tulevat laitaan auttamaan. Onnistuimme suunnitelmassa tänään ajoittain todella hyvin.

Kanerva: ”Kokoonpano varmasti tulee elämään tässä”

Suomi pelaa 11 päivän aikana neljä ottelua, joista nyt on yksi takana. Seuraavaksi vuorossa on Montenegro-ottelu Suomessa, mutta sen jälkeen edessä on reissupelit. Ensin Romaniassa, sitten Bosnia-Hertsegovinassa.

– Meillä on vielä kolme ottelua edessä, joten kokoonpano varmasti tulee elämään tässä. Jos ajattelemme pelaajavaihtoja seuraavaan otteluun, Teemu Pukki, Robin Lod ja Rasmus Schüller… Emme halua ottaa tässä vaiheessa loukkaantumisriskejä, Kanerva pohti tulevaa ottelua.

Kanervan ohella Nikolai Alho uskoi vaihtuvuuteen kokoonpanossa ja lisäsi, että mukana on ”laatunippu ja paljon nälkäisiä pelajaia, jotka eivät pelanneet tänään”. Myös maalitykki Teemu Pukki oli tyytyväinen, että pelaajia on paljon mukana.

– Huomasin ottelun aikana, että pitkä kausi on alla. Vähän loppui voimat lopussa. Kuitenkin noin kauan jaksoin ja hyvä, että pystyy kierrättämään. Varmasti on sitten voimia tiistainakin, Pukki sanoi.

Suomen lohkon toisessa ottelussa Montenegro voitti myöhään lauantai-iltana Romanian maalein 2–0. Suomen pelit jatkuvat tiistaina kotiottelulla Montenegroa vastaan. Suora lähetys TV2:ssa alkaa kello 18.15 ja ottelu pääsee vauhtiin kello 19.

Katso Suomi–Bosnia-Hertsegovina-ottelun maalikooste alta.

Lue myös:

Huuhkajille karvas 1–1-tasapeli – viime hetken takaisku jäi mietityttämään Markku Kanervaa: ”Olisi sen voinut viheltääkin”

Huuhkajien johto suli lisäajalla, Hradecky harmitteli ”lopun nukahdusta” – näin Kansojen liigan avausottelu eteni

Huuhkajien myllätty puolustus etsii uusia sankareita, joista yksi voi olla Miro Tenho – muutos tarjoaa myös uudenlaisia mahdollisuuksia

Source Link yle.fi