Banner Before Header

Huuhkajatuomio: Suomen voiton taakse kätkeytyy iso mutta – lopun tapahtumat voivat käydä kalliiksi

Suomi voitti maanantaina Kansojen liigan vierasottelussaan Montenegron 2–0 Oliver Antmanin ja Benjamin Källmanin maaleilla. Voitto tarkoitti sitä, että Suomi vältti putoamisen C-tasolle.

IS:n raati perkasi ottelun annin.

Marko Rajamäki

Puheenaihe

OlosuhteeT. Jalkapallo on ulkopeli, jota pelataan monenlaisissa olosuhteissa. Nyt oli vuorossa sovittaa pelitapa ja suunnitelma rankkaan vesisateeseen. Peli ei ollut nättiä katseltavaa, mutta Suomen muutos toimittaa palloa vastustajan maalille normaalia kauempaa oli oikea ratkaisu eteenkin Joel Pohjanpalon sisääntulon jälkeen.

Punainen kortti

Zarko Tomasevic. Montenegron topparin valmistautuminen olosuhteisiin ja ymmärrys pelaamisesta Teemu Pukkia vastaan ei mennyt nappiin. Tomasevic ei pysynyt Pukin liikkeissä mukana, ja punainen kortti jo ottelun 17 minuutin kohdalla oli oikea tuomio.

Tähti

Oliver Antman. Nuori Nordsjällandin pelaajaa on erinomainen tempokuljettaja ja hyvä ohittaja yhdellä yhtä vastaan. Lisäksi hän pystyy hyvään pallolliseen pelaamiseen hyökkäysalueella. Tällä esityksellä Antman taistelee pysyvästä vasemman laidan pelipaikasta Huuhkajissa.

Oliver Antman osui heti debyytissään.

Tyyli

Antti Pohja ottelualustuksessa. Harvoin on suorassa lähetyksessä asiantuntija alustanut alkavaa maaottelua sukellusmaski päässä. Tämä nähtiin Montenegron sateessa. Ammattimiehenä Antti pystyi tähänkin ja vielä tyylillä.

Ilmiö

Valmennuksen ratkaisut kesken pelin. Pelin aikana tapahtuu muutoksia, kuten aikainen punainen kortti tässä pelissä. Suomen valmennus reagoi puoliajalla erinomaisesti. Pohjanpalo tuli sisään ja oli alustamassa Antmanin tärkeää avausmaalia.

Janne Oivio

Puheenaihe

Suomi jatkaa Kansojen liigan B-liigassa. Hyvä asia, sillä jatkossakin Huuhkajat saa mahdollisimman kovia pelejä ja sauman yltää A-liigaan. Mutta. Tämänkertainen suoritus Kansojen liigassa oli lohduttoman epätasainen ja lepsu. Huolimattomuus Romaniaa ja Bosniaa vastaan maksoi jopa lohkovoiton.

Punainen kortti

Varmistelulle. 2–0-johdossa montenegrolaisia kiukutti ja Huuhkajilla oli sauma iskeä kaasu pohjaan – ja tehoja taululle. Lisämaaleja saatettaisiin kaivata, kun tähtäimessä on parempi korisijoitus EM-lohkoarvontaan. Sen sijaan Suomi peruutteli ja varmisteli – täysin turhaan.

Tähti

Oliver Antman on tuorein debyytissään hurmannut huuhkajapelaaja. Uskomatonta ajatella, että hänestä kuultiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2009 – kun Antman oli vasta kahdeksanvuotias. Tuolloin Barcelonan kerrottiin olleen pikkupojan perässä. Barcelona ei kutsunut, mutta Huuhkajat kyllä – ja millä tuloksella!

Olot Podgoricassa olivat karut.

Tyyli

Route One! Vanhan koulun brittifutis pääsi oikeuksiinsa Montenegron vesikaaoksessa. Pallo kaaressa kohti vastustajan boksia ja taistelu päälle. Ei ehkä ominaisinta futista Suomelle, mutta välillä pitää taitaa taistelupallokin.

Ilmiö

Montenegro tuli pelaamaan – kovaa. Ensimmäiseen 20 minuuttiin mahtui neljä isäntäjoukkueen varoitusta ja niiden seurauksena yksi ulosajo. En tiedä, miksi montenegrolaiset lähtivät pelaamaan kuin Semir Ben-Amor luistimilla, mutta aivan tarpeettomia varoituksia seurasi joukkueelle vaikea ilta.

Janne Kosunen

Puheenaihe

Suomi jatkaa voittonsa ansiosta myös seuraavassa Kansojen liigassa toiseksi korkeimmalla eli B-tasolla. Ennen maanantaita jopa putoaminen uhkasi, mutta vierasvoitto irtosi kelpo pelaamisella. Lohkon kakkossija on ok, mutta ei voi olla jossittelematta kesäkuun vierastappioita, joissa oli maalipaikkoja voittoihin asti.

Punainen kortti

Montenegro kävi ylikierroksilla alusta alkaen. Rumia otteita seurasivat selitykset erotuomari Francois Letexierille – jolla varmasti on sääntökirja hallussa, mutta ei napinat katkaisevaa karismaa ainakaan vielä. Ranskalaistuomari antoi ottelussa kaksi punaista, joista toisen Montenegron päävalmentajalle.

Miodrag Radulovic näki punaista.

Tähti

Oliver Antman vakuutti debyytissään. Vikkeläjalkainen pelaaja hurmasi ennakkoluulottomuudellaan ja teknisyydellään. Kruununa voittomaali nätillä kudilla! Teemu Pukki oli toinen tähti. Hän hommasi montenegrolaistoppareille kolme varoitusta noin varttitunnissa ja auttoi samalla Suomen ylivoimalle.

Tyyli

”Esteri” piti huolen, että Podgoricassa nähtiin todella vetinen ottelu. Olosuhteet tarjosivat molempien joukkueiden pelaajille haastetta. Siinä pelimiehet erottuvat oppikirjafutaajista – kuka osaa muokata pelaamistaan parhaiten olosuhteiden mukaan. Suomalaiset pelasivat sisuuntuneesti ja fiksusti halliten tilanteen.

Ilmiö

Montenegrolaisilla oli todella paljon asiaa erotuomarille pitkin ottelua. Kuinka usein nähdään, että erotuomari muuttaa päätöksensä pelaajien mussutuksen perusteella? Selittely ei ole lajissa uusi ilmiö. Sillä toki yritetään päästä tuomarin pään sisään ja saada tulevat tuomiot itselle suotuisiksi. Ei auttanut kotijoukkuetta tällä kertaa.

Source Link is.fi