Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f7ca53c17049f2e5d9a0e20c5f211282, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Huuhkajille ensimmäinen tappio Kansojen liigassa – maalipaikkojen tuhlailu kostautui Romaniaa vastaan – Uutisalue

Huuhkajat kohtaa seuraavassa Kansojen liigan ottelussaan Bosnia-Hertsegovinan tiistaina 14.6. Ottelu alkaa kello 21.45 ja lähetys TV2:ssa kello 21.15.

Huuhkajat taipui Romanian vieraana Bukarestissa maalein 0–1. Tappio oli Suomen miesten jalkapallomaajoukkueelle ensimmäinen tämän vuoden Kansojen liigassa.

Päävalmentaja Markku Kanerva harmitteli, että Suomi ei onnistunut viimeistelyssä. Lisäksi Huuhkajat hukkasi pallon muutaman kerran liian helposti, minkä myötä Romania pääsi vastahyökkäyksiin.

– Tiesimme heidän olevan vahva vastahyökkäysjoukkue. Niissä he olivat tänäänkin vaarallisia. Lisäksi oli epäonneakin, kun Nikolai Alho liukastui siinä (maaliin johtaneessa tilanteessa), Kanerva arvioi ottelun jälkeen.

Katso Romanian voittomaali jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Robin Lodin mielestä Suomella oli saumat hakea Bukarestista jopa voitto.

– Romania teki sen johtomaalin ja alkoi sitten vetäytymään, minkä myötä saimme maalipaikkoja. Harmi, ettei tehty tänään maalia, kun siihen oli hyviä paikkoja.

Suomi piti palloa ja rakensi maalipaikkoja – Romania teki maalin

Suomi aloitti pelin vahvasti, mutta viiden minuutin jälkeen ottelutapahtumat määritti Romania.

Kotijoukkue sai 16. peliminuutilla rangaistuspotkun, jonka Huuhkajat-maalivahti Jesse Joronen Suomen onneksi torjui.

Hetkeä myöhemmin peli keskeytettiin muutamaksi minuutiksi, kun romanialaiskannattajat heittivät soihtuja kentälle.

Romania oli hävinnyt kaksi ensimmäistä Kansojen liigan ottelua, joten epäonnistunut rangaistuspotku turhautti kotifaneja.

Noin puolen tunnin pelin jälkeen kotifanit pääsivät kuitenkin juhlimaan, kun Romania teki vastaiskusta maalin. George Puscas pääsi keskittämään ja Nicusor Bancu puski pallon vapaasti maaliin. Tauolle mentiin 1–0-tilanteessa.

Näet Romanian voittomaalin jutun alussa olevalta videolta.

Yle Urheilun asiantuntijan Pekka Lagerblomin mukaan Romania hyödynsi Suomen keskikentän laitoihin jättämät tilat.

– Sieltä laitapuolustajat pääsivät keskittämään rangaistusalueelle vaarallisille pääpelaajille. Näitä tilanteita tuli liian usein ja liian paljon, ne aiheuttivat kaaosta ja esimerkiksi tuon rangaistuspotkun, Lagerblom sanoi.

Suomi palasi tauolta sisuuntuneena. Heti toisen puolikkaan alussa Joel Pohjanpalo yritti jo kertaalleen, mutta pallo meni yli maalin.

Kun pelattuna oli 51. minuuttia, Pohjanpalo pääsi paraatipaikkaan, muttei saanut palloa ohi Romanian maalivahti Florin Nițania. Sen jälkeen mentiin pitkään ilman kunnon maalipaikkoja, vaikka Joronen joutuikin kertaalleen torjuntatöihin.

Kun ottelua oli jäljellä kymmenen minuuttia, Suomi alkoi saamaan maalipaikkoja. Ensin Glen Kamara syötti Robin Lodille, mutta Lod laukoi pallon yli maalin.

Nelisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä, Lod syötti huippupaikkaan Pohjanpalolle, joka iski pallon ohi maalin.

Lisäajan jälkeen Huuhkajat joutui pettymään, kun Romania nappasi Kansojen liigassa ensimmäisen voittonsa.

Katso Lodin ja Pohjanpalon maalipaikat alla olevalta videolta.

Suomen pelit jatkuvat tiistaina vierasottelulla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan, joka hyytyi Montenegron vieraana 1–1-tasapeliin. Suora lähetys ottelusta alkaa Yle Areenassa ja TV2:ssa klo 21.15.

Voit katsoa Romania–Suomi-ottelun huippuhetket alta.

Suomen jalkapallomaajoukkueiden kesän ottelut ja naisten EM-kisat nähdään Ylen kanavilla. Katso Huuhkajien otteluohjelma täältä.

Vaarallinen tilanne Huuhkajien pelissä: Richard Jensen oli saada soihdusta päähän – ”Vasta sen jälkeen huomasin, että se oli aika lähellä”

Maajoukkueiden tiivis ottelutahti liikaa jo monille huippupelaajille – Huuhkajat-kärki Joel Pohjanpalo: ”Ei tuossa mitään järkeä ole”

Huuhkajat loi Olympiastadionilla taideteoksen – katso upea syöttöketju alusta loppuun: ”Hienoimpia maaleja aikoihin”

Aikainen vaihto osoitti, että Rasmus Schüller on Huuhkajille korvaamaton pelaaja – asiantuntija kertoo, miksi: ”Kuin liima”