Huuhkajille iso pettymys – MM-kisapaikka jäi haaveeksi, kun Ranska karkasi voittoon olympiastadionilla

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen haave paikasta jalkapallon MM-kisoissa mureni tiistaina. Huuhkajat taisteli Ranskaa vastaan jatkokarsintapaikasta, mutta joutui pettymään.

Ranska voitti Helsingin olympiastadionilla pelatun ottelun 2–0. Karim Benzema ja Kylian Mbappe viimeistelivät Ranskan maalit.

Voitto olisi tuonut Suomelle paikan jatkokarsintoihin. Myös tappio tai tasapeli olisi riittänyt, jos Bosnia-Hertsegovina olisi vienyt pisteitä Ukrainalta. Ukraina kuitenkin otti 2–0-voiton Zenicassa pelatussa ottelussa ja sijoittui lohkossa toiseksi.

Toivio ja Arajuuri lopettivat maajoukkueuransa

Suomi pystyi taistelemaan kovalla tasolla Ranskaa vastaan ja pysyi pitkään huippujoukkueen mukana. Ottelu ratkesi runsaan tunnin pelin jälkeen. Ensin Benzema teki maalin 66 minuutilla ja Mbappe onnistui kymmenen minuuttia myöhemmin.

– Surullisia tuntoja kahdesta syystä. Tästä ihan hyvästä esityksestä huolimatta emme saaneet toivottua tulosta, eikä Bosniasta apuja, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi Viaplaylle.

– Toisaalta minulla on haikeat fiilikset, kun kaksi meidän maajoukkuepelaajaa lopettaa uransa tähän päivään.

Kanerva vahvisti, ettämaajoukkueen kokeneet topparit Paulus Arajuuri ja Joona Toivio lopettavat uransa maajoukkueessa. Arajuuri ja Toivio olivat johtavia pelaajia ryhmässä, joka johdatti Huuhkajat kesän 2021 EM-kisoihin.

– He ilmoittivat maajoukkueuran päättymisestä joukkueelle ennen ottelua, Kanerva kertoi Viaplaylle.

Ottelun jälkeen nähtiin koskettava hetki, kun paikalle jääneet suomalaiskannattajat lauloivat Toivion ja Arajuuren nimeä. Kaksikko tuli tämän jälkeen herkistyneenä Viaplayn haastatteluun.

– Mielessä on kiitollisuus ja suuri harmitus samaan aikaan, että yksi unelma ei tänään toteutunut. Uskomaton joukkue, olen niin kiitollinen näistä joukkuekavereista ja tästä partnerista, sanoi Arajuuri Viaplaylle.

Mbappelta huikeita suorituksia

Ranskan avausmaali syntyi runsaan tunnin pelin jälkeen, kun Karim Benzema pelasi seinäsyötön Kylian Mbappen kanssa ja pääsi laukomaan hyvästä paikasta rangaistusalueen rajalta. Pallo kimposi hieman epäonnisesti Leo Väisäsen jalan kautta Suomen maaliin.

Mbappe ratkaisi ottelun kymmenen minuuttia myöhemmin yksilösuorituksella. Supertähti Mbappe sai pallon puolessa kentässä, sivurajan tuntumassa. Sen jälkeen Mbappe ohitti Väisäsen, juoksi rangaistusalueelle ja paukutti pallon sisäterällä takakulmaan.

Jatkokarsintaan etenivät karsintalohkojen kakkoset. Lohkovoittajat, kuten Ranska, pääsivät suoraan MM-kisoihin. Qatarin MM-turnauspelataan 21. marraskuuta–18. joulukuuta 2022.

Maaliskuun jatkokarsintoihin osallistuu 12 maajoukkuetta, joista kolme etenee kisoihin.

Suomen maajoukkueen saldoksi D-karsintalohkossa jäi kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Suomi sijoittui lohkossa kolmanneksi.

Seuraavaksi Huuhkajat tavoittelee paikkaa vuoden 2024 EM-kisoissa.