Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5246d993c1531bb080ce7ab2adf06e5e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hyökkääkö Kalle Rovanperä vielä dramaattiseen voittotaisteluun? ”Tämä on hankalin mahdollinen ero” – Uutisalue

Hyökkääkö Kalle Rovanperä vielä dramaattiseen voittotaisteluun? ”Tämä on hankalin mahdollinen ero”

Jyväskylä

Aika usein Jyväskylän MM-rallissa on käynyt niin, että kisan päätöspäivälle sunnuntaille ei jää ajamisen osalta juurikaan jännitettävää. Ahtaasti tulkittuna näin kävi tälläkin kertaa.

Ott Tänak lähtee neljälle viimeiselle erikoiskokeelle 8,4 sekuntia Kalle Rovanperää karussa. Ero ei ole paljon, mutta eipä kisakilometrejäkään ole jäljellä kuin 44.

– MM-taistelun kannalta Kallen ei tarvitse voittaa, mutta tiedän, että henkisesti hän haluaa voittaa, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi.

Kolmatta voittoaan Keski-Suomessa jahtaava virolaiskuljettaja Tänak repi perjantain lenkillä 21 sekuntia eroa Rovanperään. Väliin mahtuivat Elfyn Evans sekä lähimpänä uhkaajana lauantaihin lähtenyt Esapekka Lappi, joka oli jäänyt vain 3,8 sekuntia.

Lapin kisa meni kuitenkin lauantaina pilalle rikkoutuneen tuulilasin vuoksi ja iskunvaimentimiaan kolhinut Evans putosi myös kyydistä. Näin Tänakille jäi vain yksi uhkaaja.

Kuusi pohja-aikaa lauantaina reuhannut Rovanperä kuroi eron 8,4 sekuntiin, mutta sunnuntaina kahteen kertaan ajettavat Oittilan ja Ruuhimäen erikoiskokeet tarjoavat vain reilut 44 erikoiskoekilometriä, joten voittotaistelun tohtii melkein sanoa olevan ohi, ellei Tänakin kohdalle osu isompia ongelmia.

– Tämä on hankalin mahdollinen ero. Se on sellainen, että melkein pitäisi lähteä yrittämään voittoa, mutta kakkossijankin pisteet riittävät meille hyvin MM-taistelussa, Rovanperä laskeskeli.

Sitten se Latvalan mainitsema henkinen puoli.

– Reitin varrella on ollut aivan mieletön määrä porukkaa ja mahtava fiilis. Haluaisin tietysti antaa sen voittotaistelun rallifaneille. Ja totta kai täällä voittaminen on se tärkein mahdollinen voitto, Rovanperä sanoi.

Latvala ymmärsi suojattinsa tilanteen täysimääräisesti.

– Päättömiä riskejä ei voi lähteä ottamaan, mutta kyllä minäkin tuossa tilanteessa yrittäisin vielä ajaa voitosta, Latvala sanoi.

Lupa on siis myönnetty.

Tänakin ohittaakseen Rovanperän pitäisi olla huomenna 19 sekunnin sadasosaa nopeampi ajettua erikoiskoekilometriä kohden. Ralli jatkuu sunnuntaiaamuna Oittilassa kello 8.23.

Source Link is.fi