Banner Before Header

Hyväntahtoisen äidin hirveä kohtalo – oma tytär kuristi kuoliaaksi

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 33-vuotiaan Anniina Inga Evita Huhtiranta-Tscherepin 10 vuoden ja 7 kuukauden vankeuteen äitinsä taposta.

Rikos tapahtui toukokuussa Helsingin Itä-Pasilassa. Ruumis löytyi vasta viikko tekoajankohdan jälkeen.

Käräjäoikeus katsoi, että tytär oli tappanut 66-vuotiaan äitinsä tämän asunnossa päihteidenkäyttöön liittyneen riidan seurauksena.

Tytär oli kuristanut äidin kuoliaaksi laturinjohdolla. Hän oli hankkinut laturin kauppakeskuksesta vain joitakin tunteja aikaisemmin ja lähtenyt käymään äitinsä luona.

Surmapaikalla oli merkkejä kamppailusta. Muun muassa makuuhuoneen ovi oli irronnut saranoiltaan.

Lue lisää: Syyte: Tytär kuristi äitinsä kuoliaaksi Helsingissä

Vainajan kaulalta löytyi kaksimetrinen latauskaapeli.

Oikeus katsoi, että iäkkään naisen puolustautumismahdollisuudet olivat hyvin heikot. Tytär oli ilmeisesti istunut uhrinsa päällä kuristamisen aikana.

– Teko on näin ollen tehty joskin impulsiivisesti, mutta pitkään kyteneen vihan ja voimakkaiden suuttumuksen vallassa, käräjäoikeus lausui tuomiossaan.

Teon jälkeen tytär oli viettänyt aikaa uhrin asunnossa – apua hakematta. Asunnosta löytyi myös tyttärelle kuuluvia tavaroita.

Esitutkinnassa kuultujen sisarusten mukaan heidän äitinsä oli todella auttavainen, välittävä ja sydämellinen ihminen, joka oli aina halunnut vain lastensa parasta.

Surma-asunnosta löytyneestä viinapullosta taltioitiin tyttären DNA:ta.

Äiti eli yksinään ja vietti rauhallista elämää. Hän oli yrittänyt auttaa ongelmaista tytärtään ja huolehtinut uupumukseen saakka tämän tilanteesta.

Sisarten mukaan Huhtiranta-Tscherep oli välillä majaillut äitinsä luona. Konflikteja syntyi siitä, että äiti ei sietänyt tyttären päihteidenkäyttöä.

Kuulusteluissa tytär ei halunnut selvittää asiaa. Hän tyytyi sanomaan, että oli ”menettänyt hermonsa”, mutta ei avannut asunnon tapahtumia sen enempää.

Hän kiisti syyllisyytensä, mutta oikeuden mukaan hänen syyllisyydestään ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Lue lisää: Äitinsä kuristamisesta syytetty tytär avautuu rikos­podcastissa – kylmäävää puhetta teoista, joista ei ole jäänyt kiinni

Naapurit huolestuivat, kun kotonaan viihtyvään kuusikymppiseen naiseen ei saatu yhteyttä eikä hän liikuskellut tavanomaiseen tapaansa talon pihamaalla.

Nainen vaati päästä mielentilatutkimukseen, mutta käräjäoikeus ei katsonut sitä tarpeelliseksi.

Huhtiranta-Tscherep teki rikoksensa ollessaan aiemman ehdollisen vankeustuomionsa koeajalla. Hänellä on runsaasti aiempaa rikoshistoriaa.

Pitkän vankeustuomion lisäksi hänet määrättiin maksamaan 12 00 euron kärsimyskorvaukset jokaiselle kolmelle sisarukselleen ja korvaamaan tuhansia euroja oikeudenkäyntikuluja.

Tuomittu passitettiin Hämeenlinnan vankilaan, jossa hän on ollut aiemminkin istumassa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Nainen tallentui tekopäivänä valvontakamerakuviin Helsingin keskustan alueella.

Source Link is.fi