Banner Before Header

Hyvinkään ampuja Eero Hiltunen halusi vapaaksi, mutta perui hakemuksensa viime hetkillä

Elinkautista vankeutta Hyvinkään kattomurhista istuva Eero Hiltunen haki ehdonalaiseen vapauteen pääsyä Helsingin hovioikeudelta viime kesäkuussa. Rikosseuraamuslaitoskin ehti antaa Hiltusesta jo oman arvionsa.

Hiltunen toimitti kuitenkin viime kuussa hovioikeuteen sähköpostikirjelmän, jolla hän peruutti hakemuksensa. Näin ollen asia raukesi, Helsingin hovioikeus päätti perjantaina.

Hiltunen istuu elinkautista vankeutta Hyvinkään keskustassa toukokuussa 2012 tehdyistä kahdesta murhasta, seitsemästä murhan yrityksestä ja vaaran aiheuttamisesta.

Kuolonuhrit olivat 18-vuotias nainen ja 19-vuotias mies. Yksi seitsemästä loukkaantuneesta oli työharjoittelua poliisissa tehnyt Heidi Foxell, joka sai vakavia vammoja. Hän on sittemmin puhunut paljon julkisuudessa ampumisen jälkeisestä elämästään.

Hiltunen ei oikeudessa osannut selittää tekoaan kuin raivolla, joka kumpusi häviöstä leikkimieliseksi tarkoitetussa painissa poikaporukassa.

Hän lähti ravintolasta kotiin, haki sieltä isänsä kiväärin ja pienoiskiväärin ja palasi Hyvinkään keskustaan ampumaan liikerakennuksen katolta sattumanvaraisesti kadulla sekä ravintoloissa oleilleita ihmisiä.

Mielentilatutkimuksessa Hiltusella todettiin muun muassa kypsymättömyyttä, yllykkeiden hallinnan puuttumista ja vaikeuksia käsitellä hankalia tunteita.

Hiltunen oli teot tehdessään 18-vuotias. Nykyään hän on 28-vuotias.

Vankilomalla ollut Hiltunen katkaisi jalkapantansa ja karkasi lokakuussa 2020. Tuomiotaan Suomenlinnan avovankilassa suorittanut Hiltunen jäi kuitenkin seuraavana päivänä kiinni.

Hiltunen sai myös palovammoja loppukesästä 2012, kun henkirikostuomiota istunut Joona Hasselqvist heitti Hiltusen päälle kuumaa rasvaa. Välikohtaus tapahtui Turussa psykiatrisessa vankisairaalassa, jossa Hiltunen oli mielentilatutkimusta varten.

Lue lisää: Poliisi sai Hyvinkään ampujan kiinni – jalkapantansa katkaissut löytyi Helsingistä

Lue lisää: Hyvinkään ampujan tuomio tuli: Elinkautinen ja jättikorvaukset

Source Link is.fi