Banner Before Header

Ihmiset luulivat soittavansa Kelaan – Outokummussa asuvan naisen puhelin alkoi soida lähes tauotta: ”Nyt seis, olen yksityis­henkilö”

Outokummussa asuva 50-vuotias nainen oli perjantaina kuin puulla päähän lyöty, kun hän alkoi saada kännykkäänsä outoja puheluita.

Vähän vaille kello 15 puhelin soi. Ihminen langan päässä sanoi nimensä ja kysyi, tuliko Kelaan.

– Sanoin, että nyt teillä on väärä numero. Pistin luurin kiinni ja saman tien soi uudestaan numero.

Seuraava henkilö luuli myös soittaneensa Kelalle.

– Vielä vastasin kolmannen kerran ja siinä vaiheessa ihminen sanoi oman nimensä, sosiaaliturvatunnuksensa ja rupesi puhumaan kuntoutumispäätöksestä ennen kuin kerkesin sanoa, että nyt seis, olen yksityishenkilö.

Tarinaa tuli paljon soittajalta. Outokumpulainen nainen arvelee, että koska Kelan asiakaspalvelu menee kiinni kello 16, ihmiset yrittivät nopeasti kertoa asiansa.

Kolmas soittaja oli hyvin tuohtunut ja kertoi, miten hän oli joutunut odottamaan 40 minuuttia Kelan numeroon. Soittaja sanoi, että hän varmasti oli soittanut oikeaan numeroon ja luetteli naiselle numeron.

– Sanoin, että varmaan olette soittanut oikeaan numeroon, mutta nyt on jokin häiriö. Sen jälkeen lopetin vastaamisen.

Puhelin soi koko ajan muutaman minuutin välein.

Outokumpulainen nainen yritti soittaa Kelan numeroihin ja kertoa tapahtumista. Kelan numerot ilmoittivat, ettei valitsemiin numeroihin saa yhteyttä.

Nainen löysi lopulta Kelan viestinnän numeron ja ilmoitti sinne saamistaan Kela-puheluista. Sen jälkeen asiat alkoivat selvitä.

– Oli itsellä aika uskomaton tunne, että meikäläinen on Kelan asiakaspalvelijana. Niin siinä vain kävi.

Nainen ei vastannut kolmannen soiton jälkeen enää puheluihin. Puhelimen näytölle jäivät tiedot vastaamattomista puheluista. Puheluita tuli tunnin aikana lähes 40.

– Jotenkin on myötätunto myös Kelan virkailijalle. Yllätys on, että puheluita tulee noin paljon. Hyvin ovat siellä linjat kuumina.

Kelan palveluyksikön johtaja Pirjo Myyry myöntää tapahtumat. Hänen tietojensa mukaan Kelalle tulleita asiakaspuheluita meni perjantaina kello 15 jälkeen yksityishenkilölle.

– Meillä oli laaja tietojärjestelmähäiriö puhelinjärjestelmässä. Meidän piti ottaa käyttöön varajärjestelmä ja saada jotenkin asiakkaita palveltua. Siinä oli tapahtunut näppäilyvirhe.

Kelalla on Myyryn mukaan satoja puhelinnumeroita, joista sieltä soitetaan ihmisille. Yksi puhelinnumero meni väärin.

– Puhelut ohjautuivat hetken aikaa yksityishenkilölle. Hän toimi hirveän fiksusti ja otti yhteyttä Kelaan, sitten saatiin purettua hänen numeronsa.

Järjestelmähäiriö alkoi Myyryn mukaan kello 15 jälkeen. Kello 15.50 yksityishenkilön numero saatiin purettua Kelan järjestelmästä.

Varajärjestelmä oli käytössä perjantai-iltapäivän. Maanantaiaamuna tietojärjestelmä oli jälleen käytössä.

Vikasoitoista kertoi ensin Iltalehti.

Source Link is.fi