Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e4830f5bfc8368efe8bd584b8bb32add, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ihmisten häiriköimää norjalais­mursu Freyaa uhkaa lopet­taminen – Uutisalue

Ihmisten häiriköimää norjalais­mursu Freyaa uhkaa lopet­taminen

Norjan viranomaiset harkitsevat julkkismursu Freyan lopettamista, koska sen pelätään vahingoittavan itseään ja muita.

Huolimatta lukuisista kehotuksista etäisyyden pitämiseksi ihmiset eivät ole pysyneet poissa 600-kiloisen mursunaaraan ympäriltä.

–  Ihmisten välinpitämätön käytös ja viranomaisten suositusten noudattamatta jättäminen voivat vaarantaa henkiä, kalatalousviranomaisen tiedottaja Nadia Jdaini sanoo tiedotteessa.

–  Tutkimme nyt muita keinoja, ja eutanasiasta saattaa tulla todellinen vaihtoehto, hän jatkoi.

Freyaksi nimetty mursu on ollut otsikoissa heinäkuun 17. päivästä lähtien, jolloin se ensimmäisen kerran nähtiin Oslon rannoilla.

Mursut elävät yleensä arktisilla alueilla. Ne voivat nukkua jopa 20 tuntia päivässä. Freyan unet ovat kuitenkin vaarantuneet, koska sitä valokuvaamaan saapuvat uteliaat ihmiset eivät anna sille rauhaa.

–  Mursun terveydentila on selkeästi huonontunut. Se ei saa tarpeeksi lepoa. Konsultoimamme asiantuntijat epäilevät sen olevan stressaantunut, Jdaini sanoo.

Vaikka mursut eivät yleensä hyökkäile ihmisten kimppuun, ne saattavat tehdä niin, jos ne kokevat olonsa uhatuksi.

Source Link is.fi