Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8a522b62dbdcae70cb75876026355ff9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
IIHF:n päätös raivostuttaa Venäjällä – valitus hylättiin: ”He ovat todellisia lurjuksia” – Uutisalue

IIHF:n päätös raivostuttaa Venäjällä – valitus hylättiin: ”He ovat todellisia lurjuksia”

Venäjän ja Valko-Venäjän jääkiekkomaajoukkueilla ei ole asiaa ensi vuoden arvokilpailuihin, tiedottaa Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF.

Asiasta päätettiin jo aiemmin, mutta Venäjä ja Valko-Venäjä valittivat päätöksestä IIHF:lle.

Nyt valitus on hylätty.

IIHF:n mukaan maiden sulkeminen ulos kilpailuista ei ole kurinpidollinen toimenpide vaan turvallisuustoimi.

– Koimme, että MM-turnausten järjestäminen Venäjällä tai Valko-Venäjällä sekä Venäjän osallistuminen arvoturnauksiin olisi merkittävä turvallisuusriski, IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif totesi tiedotteessa.

Luc Tardif sai osansa venäläisryöpytyksestä.

IIHF:n tuore tuomio herätti Venäjällä voimakasta keskustelua ja vihamielisiä kommentteja.

Jääkiekon kaksinkertainen olympiavoittaja Aleksandr Kozhevnikov osasi odottaa ratkaisua. Hän ei kuitenkaan säästellyt sanojaan arvostellessaan IIHF:ää.

– Vain luoja tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Tämä on syrjintää. He ovat todellisia lurjuksia – mukaan lukien Luc Tardif, hän pauhasi Championatin mukaan.

Myös entinen Venäjän jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Vladimir Plutshev oli kiukusta suunniltaan.

– Kaikki ovat meitä vastaan. Miksi IIHF olisi ollut poikkeus? Miksi haastaa CAS (Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin)? Se on todettu hyödyttömäksi ennenkin. Nyt edes voimistelija Ivan Kuliak ei saa kilpailla venäläisissä kilpailuissa Z-merkin takia, Plutshev vaahtosi Tassin mukaan.

Plutshev epäilee, että Euroopassa koittavat pian kylmät ajat.

– Uskon, että koko vyyhti ratkeaa, kun erikoisoperaatio päättyy. Kun Eurooppaa lämmitetään polttopuilla, he alkavat ajattelemaan todellisia voimasuhteita, Plutshev totesi uhmakkaasti.

Venäjän duuman kulttuurin ja urheilun komitean puheenjohtaja Dmitri Svitshev puolestaan on sitä mieltä, että IIHF on ”tuhonnut jääkiekon”.

– Antaa heidän pelata hupisarjaansa. Kun Venäjä ei ollut edellisissä kisoissa, niissä ei ollut mitään mielenkiintoa. Luulen IIHF:n ymmärtävän pian, että tämä oli heiltä strateginen virhe. Parhaat pelaajathan tulevat Venäjältä, hän tuhisi.

Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin edellisistä MM-kisoista, joissa Suomi voitti maailmanmestaruuden.

Source Link is.fi