Banner Before Header

Iivo Niskanen hykerteli tyytyväisyyttään Tourin loppunousun jälkeen – kertoi, millä ehdolla voisi tulevaisuudessa voittaa koko kiertueen

Iivo Niskanen teki Alpe Cermisin hirmunousussa suomalaista hiihtohistoriaa. Hän ylsi ensimmäisenä suomalaismiehenä arvostetulla Tour de Skillä kokonaiskilpailun palkintokorokkeelle.

Päätösosuudella Niskanen pystyi pitämään eron riittävänä yhtenä ennakkosuosikeista nousuun lähteneeseen Venäjän Denis Spitsoviin nähden. Niskanen tuli maaliin kahdentenatoista ja löi Spitsovin kokonaiskisassa seitsemällä sekunnilla.

– Tänään oli hyvä onnistuminen. Kaikkiin Tourin osakilpailuihin en ole tyytyväinen ja eilenkin olisi napsun verran parannettavaa ollut, mutta nyt pystyin vielä taistelemaan heikoimmalla matkallani, Niskanen sanoi Yle Urheilulle Val di Fiemmessä.

Niskasella oli kilpailuun selkeä taktiikka. Sitä hän pystyi toteuttamaan riittävästi, vaikka väliaikoja ei ollut aina tiedossa.

– Tiesin, että olen vahva wassbergissa. Yritin tulla sitä loivat osuudet mahdollisimman kovaa ja saada jyrkille sellaiset asetelmat, että pystyn hallitsemaan ja tulemaan serpentiinikohtia parhailla linjoilla, Niskanen avasi hiihtoaan.

– Väliaikoja en hirveästi kuullut. Teemu Pasaselta (päävalmentaja) kuulin kerran ja sitten (huolto)rekkamies Arto huusi eron olevan puoli minuuttia lopussa. Olen tyytyväinen, että tulin ehjästi maaliin.

Norjan Sjur Röthe ylsi ykköseksi Tour de Skin päättäneessä Alpe Cermisin loppunousussa.

Aikaisemmin urallaan Niskanen on vain kerran päässyt Tourin maaliin asti. Tuskaisen loppunousun jälkeen Niskanen oli kokonaiskisassa kymmenes kaksi vuotta sitten.

– Lähtökohtiin nähden ja ilman mitään kummempia bonussekunteja kolmen joukkoon pääseminen on hyvin. Tourilla oli vain yksi väliaikalähtökilpailu, joten tänäkään vuonna ei ollut itselle parasta ohjelmaa. Siihen nähden tämä on erittäin onnistunut suoritus. Olen tyytyväinen kiertueeseen, Niskanen kertasi.

Pekingin olympialaisten kolkuttaessa ovella kuukauden päässä Niskasen kunto vaikuttaa lupaavalta. Jos katseet siirretään vielä pidemmälle tulevaisuuteen ja takaisin Alpe Cermisin hapokkaisiin tunnelmiin, voisiko Niskanen joskus nousta mäen päällä korkeimmalle korokkeelle?

– Sitten voidaan yrittää tosissaan, kun saadaan 30 kilometrin perinteinen osakilpailu takaisin, Niskanen kuittasi hymy huulillaan.

Lue myös:

Source Link yle.fi