Iivo Niskanen näki Aleksandr Bolshunovin Oloksella ja yllättyi – hurjat huhut venäläistykistä olivatkin pötypuhetta

Suomen ykköshiihtäjä Iivo Niskanen oli monien muiden lailla lukenut uutisia maailman parhaaksi mieshiihtäjäksi arvioidun Aleksandr Bolshunovin terveysongelmista.

Niskanen odottikin uteliaana suukirurgin kahdesti operoiman ja paljon harjoitusaikaa menettäneen Bolshunovin näkemistä Muonion Oloksella, jonka laajalla latuverkostolla kumpikin hiihtäjätähti on viime ajat valmistautunut alkavaan kilpailukauteen.

Lue lisää: Venäjän hiihtotähdet saapuivat Suomeen – valmentaja kertoi kahdesti leikatun Aleksandr Bolshunovin tilasta

Niskanen kilpailee perinteisissä Tykkikisoissa sekä lauantain 15 kilometrillä (p) että sunnuntaina samanmittaisella vapaan tekniikan matkalla.

Bolshunov taas on Oloksella vain harjoittelemassa eikä kilpaile lainkaan. Hänen kilpailemisensa myöskään Kuusamon maailmancupin avauksessa kahden viikon päästä on epävarmaa.

– Siinä vaiheessa, kun olin neljä kokonaista päivää Oloksella treenannut, niin enpä kyllä havainnut hänessä mitään merkkejä huonosta kunnosta. Lenkkivauhti on ihan sama kuin ennenkin ja tekeminen normaalia. Eli peruslenkkivauhdillaan hän olisi SM-kisoissa todennäköisesti viiden sakissa, Niskanen nauroi.

Lue lisää: Aleksandr Bolshunovin suuhun kasvoi paise – joutui jälleen leikkaukseen

Hän oli lukemiensa uutisten perusteella hieman yllättynyt jopa siitä, että Bolshunov muiden kovien venäläisten mukana Muonioon ylipäätään saapui.

– Olin saanut sellaisen mielikuvan, että mies ei pystyisi kuin kävelemään. Ei ollut asia aivan niin.

Joni Mäen (vas.) ja Aleksandr Bolshunovin otatus maailmancupin viestin loppusuoralla Lahdessa oli viime hiihtokauden puhutuin tapaus. Bolshunovin ja Venäjän suoritus hylättiin Bolshunovin käytöksen takia.

Bolshunov, 24, on osallistunut kolmesti arvokisoihin 2018–2021 ja haalinut jo yhteensä hämmentävät 12 mitalia.

Lisäksi hän on maailmancupin kokonaiskilpailun hallitseva voittaja kahdelta edelliskaudelta. Niskanen nostaa jo Oloksella näkemänsä perusteella Bolshunovin harjoituskauden ongelmista huolimatta alkavankin kauden korskuvimmaksi oriiksi.

– Jos ajattelen omaa parempaa hiihtotapaani eli perinteistä, näkisin, että Emil Iversen (Norja) voi lähtökohtaisesti laittaa hänelle kampoihin. Yritän tietysti laittaa soppaan omaakin lusikkaani, ainoana Suomen A-maajoukkuemiehenä Oloksella kilpaileva Niskanen sanoi.

Vaikka Bolshunov ei Muoniossa kilpaile, Olostunturilla perinteisesti hyvin viihtyneiden venäläismiesten kattaus viikonvaihteeksi ei jätä kylmäksi.

Lue lisää: Krista Pärmäkoski teki tiukan päätöksen – siitä tulee hänelle tuhansien eurojen kulut

Mukana kisoissa ovat mm. Ilja Semikov, Andrei Larkov, Ivan Jakimushkin, Denis Spitsov, Andrei Melnitshenko, Aleksei Tshervotkin ja Aleksandr Bessmertnyh. Norjan parhaista hiihtäjistä on mukana Erik Valnes ja Italiasta Federico Pellegrino.

Krista Pärmäkoski on myös harjoitellut Oloksella ja osallistuu viikonvaihteen kisoihin mm. Kerttu Niskasen ja Riitta-Liisa Roposen kanssa.

Muonio on myös Suomen A-maajoukkueen perinteinen leiripaikka ennen maailmancupin avausta, mutta tällä kertaa leiri järjestettiin Hiihtoliiton mukaan taloussyistä Vuokatissa. Parhaista suomalaisnaisista Oloksella kilpailevat viikonloppuna kuitenkin Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen ja Riitta-Liisa Roponen.

Kauden 2021–2022 aluksi Iivo Niskasen taustakuvioihin on tulossa merkittävä muutos, sillä miehen henkilökohtaisen asun isoin mainospaikka on vapautunut. Niskasen pitkäaikainen ja erittäin merkittävä tukija, yksityinen terveyspalvelutarjoaja Mehiläinen ei jatka hiihtäjän päätukijana. Asian vahvisti Ilta-Sanomille Niskasen manageri Hjallis Harkimo torstaina.

– Arvelen syyksi sitä päällekkäisyyttä (Hiihtoliiton pääkumppanuussopimusta Mehiläisen merkittävän kilpailijan Pihlajalinnan kanssa), Harkimo sanoi.

Source Link is.fi