Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6db235d77bc4bbe74469afda8c1bde4b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Iivo Niskanen nousi Tourin kokonaiskisan kolmanneksi – kommentoi karmeaa loppunousua lohduttomalla tavalla Viaplaylla – Uutisalue

Iivo Niskanen nousi Tourin kokonaiskisan kolmanneksi – kommentoi karmeaa loppunousua lohduttomalla tavalla Viaplaylla

Maastohiihtäjä Iivo Niskanen joutui toteamaan maanantaina Norjan Johannes Hösflot Kläbon paremmakseen.

Niskanen sijoittui toiseksi Tour de Skin viimeistä edellisellä etapilla, 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa. Niskanen iski 8,5 kilometrin kohdalla välikirimaaliin vedon, jolla kaikki paitsi Kläbo putosivat kyydistä.

Kisan loppukolmanneksella Kläbo puolestaan laittoi sellaisen rakettimoottorin käyntiin, että Niskanenkin tippui kyydistä.

– Ei ollut ihan herkkua. Kläbo oli tänään vahva. Itsellä kävi ehkä pieni taktinen kömmähdys, kun lähdin vetämään sen verran ajoissa, että pääsin siihen kirimaaliin. Tein vähän turhaa Johannekselle töitä edessä. Seuraavalla kierroksella oli hankaluuksia omalla vahvuusalueellanikin. Ei pystynyt enää tulemaan mukana. Tuli vähän liian hanakasti iskettyä, Niskanen kommentoi Viaplayn lähetyksessä.

– Toinen sija on parempi kuin ei mitään, mutta olisi ollut kiva voittaakin. Ei ollut kuin yksi mies ladulla, suomalainen kehui päivän voittajaa.

Niskanen nousi Tourin kokonaistilanteessa kolmanneksi, mutta hän ei antanut itselleen kovinkaan kummoisia mahdollisuuksia kiertueen päätöspäivälle. Tiistaina kavutaan legendaarinen Alpe Cermisin loppunousu, joka ratkaisee Tourin voittajan.

– Eiköhän se pidä lähteä kipuamaan sitä lopulta kuitenkin. Ei tule olemaan meikäläisen jaloille helppoa, kun minulla on pitkät ja voimattomat jalat. Yritetään nostella niitä vuorotellen toistensa eteen, niin päästään mäen päälle, Niskanen sanoi.

Suomalaistykki sanoi, että edellisellä kerralla, kun hän nousi Alpe Cermisin huipulle, hänellä kramppasi nivunen. Tuolloin suomalainen joutui turvautumaan jopa tasatyöntötekniikkaan.

Kläbo johtaa Touria kahden minuutin erolla Venäjän Aleksandr Bolshunoviin. Niskanen on kolmantena 2.49:n päässä johtajasta.

Source Link is.fi