Iivo Niskanen taistelee vimmatusti kokonaiskisan kolmossijasta! Venäläisjahtaaja kuittasi karkuun – IS seuraa Tour de Skitä

Maastohiihdon Tour de Ski huipentuu tiistaina Alpe Cermisin perinteikkääseen loppunousuun.

Kummatkin hiihtävät saman, noin kymmenen kilometrin reitin, joka huipentuu Alpe Cermisin laskettelurinteen kipuamiseen.

Naisten kokonaiskilpailun voitti Venäjän Natalia Neprjajeva. Hän kukisti toiseksi tulleen Ruotsin Ebba Andersonin 47 sekunnilla ja viimeisen etapin voittaneen, kolmanneksi kokonaistilanteessa nousseen Heidi Wengin runsaalla minuutilla.

Krista Pärmäkoski oli Tourilla neljäs ja Kerttu Niskanen viides. Muista suomalaisista Anne Kyllönen hiihti 23:nneksi ja Johanna Matintalo sijalle 31.

Viimeisen etapin nopein oli Weng ennen Anderssonia ja ranskalaista Delphine Claudelia.

Miesten päätösetappi alkaa kello 16.25. Tourin kärkipaikkaa pitää Johannes Hösflot Kläbo. Aleksandr Bolshunov (+2.00) on toisena ja Iivo Niskanen (+2.49) kolmantena.

Sekä naisten että miesten kisa hiihdetään takaa-ajon sijaan yhteislähtökilpailuna.