Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_11fd6e95453c06bc0b302c9eef5958d7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Iivo Niskanen taisteli upeasti toiseksi – Johannes Hösflot Kläbo Val di Fiemmen yhteislähtökisan ylivoimaiseen voittoon – Uutisalue

Iivo Niskanen taisteli toiseksi maastohiihdon miesten 15 kilometrin perinteisen kilpailussa Italian Val di Fiemmessä. Niskanen jäi 20,8 sekuntia kisan ylivoimaisesti voittaneesta Norjan Johannes Hösflot Kläbosta.

Venäjän Aleksei Tshervotkin oli kolmas (+23,7).

Perttu Hyvärinen jäi kärjestä 57,4 sekuntia ja hän oli 11:s. Remi Lindholm oli 21:s (+1.50) ja Ville Ahonen 38:s (+2.54)

Kläbo vankisti voitolla asemiaan kiertueen kärjessä ennen tiistain päätöskisaa. Niskanen nousi kiertueen kokonaistilanteessa kolmanneksi (+2.49). Tänään viidenneksi sijoittunut Venäjän Alexander Bolshunov lähtee päätöspäivään toisena, 2 minuuttia Kläbon perässä.

Niskanen kruunasi suomalaisten onnistuneen päivän, sillä naisten 10 kilometrin kilpailussa Krista Pärmäkoski nähtiin myös pitkästä aikaa maailmancupissa palkintokorokkeella. Pärmäkoski hävisi kisan voittaneelle Venäjän Natalia Neprjajevalle 4,8 sekuntia ja sijoittui kolmanneksi.

Kläbo karisti kaikki muut

Avauskierroksella ennen pistekirimaalia nähtiin kunnon kolari, kun viisi hiihtäjää kaatui. Joukossa ei kuitenkaan ollut suomalaisia. Niskanen oli parhaana suomalaisena 13:s, joten hän jäi kiripisteiden ulkopuolelle. Norjan Erik Valnes nappasi täyden pistepotin.

Toisella kierroksellaPerttu Hyvärinen siirtyi hetkeksi letkan kärkeen, ja oli 3.5 kilometrin väliaikapisteellä toisena.

Kolmannelle kierrokselle lähdettäessä suuria eroja ei ollut ehtinyt kertyä. Venäjän Aleksei Tshervotkin ohitti ensimmäisenä myös viiden kilometrin väliaikapisteen. Kolmannella kierroksella Niskanen nousi kuitenkin kilpailun kärkeen ja oli ensimmäisenä 6,4 kilometrin ja 7,5 kilometrin väliaikapisteillä. Myös Hyvärinen pysyi kymmenen sakissa.

Norjan Johannes Hösflot Kläbo kiri kuitenkin ensimmäisenä 8,5 kilometrinväliaikapisteelle ja nappasi täydet bonussekuntit kokonaiskilpailuun. Niskanen oli 0,3 sekunnin päässä ja sai 12 hyvityssekuntia.

Kläbo ja Niskanen pääsivät karkuun muilta, ja kymmenen kilometrin kohdalla eroa Alexander Bolshunoviin oli 6,2 sekuntia.

Reilun 11 kilometrin jälkeen Kläbo karisti Niskasen ja muut ja karkasi yksin kilpailun johtoon. 12.5 kilometrin kohdalla Kläbon ero Niskaseen oli jo 9,5 sekuntia. Myös Niskanen sai hiihtää lähes koko loppukilpailun yksin, vaikka viimeisellä kilometrillä Tshervotkin saikin Niskasta kiinni.

Iivo Niskanen voitti Tour de Skin toisena kilpailupäivänä miesten 15 kilometrin perinteisen kisan. Kuva: Tomi Hänninen

Niskanen on voittanut tämän kauden Tour de Ski -kiertueella yhden kilpailun, kun hän oli 15 kilometrin perinteisen kilpailussa Sveitsin Lenzerheidessa nopein.

Maastohiihdon Tour de Ski -kiertue päättyy huomenna tiistaina kuuluisaan loppunousuun. Viimeinen osuus kilpaillaan vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailuna.

Ylellä ei ole tv-oikeuksia Val di Fiemmen kilpailuihin. Tour de Skin huipennusta seurataan tiiviisti Urheilun tuoreimmissa ja huippuhetket ovat katsottavissa videolta puoli tuntia kisan jälkeen.