Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4b08c093121a806c2d5f3312274c5fdf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
IL: Pakkorokotus voi tulla useille ryhmille – Uutisalue

IL: Pakkorokotus voi tulla useille ryhmille

Sosiaali- ja terveysministeriö selvittää muidenkin kuin sote-alan ammattilaisten velvollisuutta ottaa koronarokote. Asiasta kertoo Iltalehdelle kansliapäällikkö Kirsi Varhila. Hänen mukaansa ”joitakin tarkasti rajattuja henkilöstöryhmiä” voitaisiin velvoittaa määräaikaisesti ottamaan koronarokote.

Julkisuudessa on puhuttu rokotteiden tai koronapassin vaatimisesta terveydenhuollon ammattilaisilta.

– Säädösten laadinta selvitysten jälkeen saattaa mennä ensi vuoden puolelle. Mahdolliset työntekijäryhmät määriteltävä tarkkarajaisesti. Muuta ei tässä vaiheessa voida todeta, Varhila kommentoi asiaa IS:lle tekstiviestillä.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin, että sosiaali- ja terveysministeriö selvittää asiaa. Kansliapäällikkö Varhila kertoi tuolloin, että terveydenhuollon henkilöstön koronapassia koskevat päätökset ovat venymässä lähestyvän joulun ja eduskunnan istuntotauon vuoksi ensi vuoteen.

Iltalehti tiedusteli Varhilalta, tarkoittaako hän tarkasti rajatulla henkilöstöryhmällä sote-alan ammattilaisia.

– Ryhmiä on useita sekä sote-alan sisällä että ulkopuolella, Varhila vastaa.

Varhilan mukaan tarkempaan määrittelyyn ei ole tässä vaiheessa syytä mennä.

Source Link is.fi