Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2824feea74f61d01f8b6e6e23cfdcc3b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ilkka Herolan koronatesti näyttää vieläkin positiivista – ei mitään oireita – Uutisalue

Ilkka Herolan koronatesti näyttää vieläkin positiivista – ei mitään oireita

Yhdistetyn ja samalla koko Suomen olympiajoukkueen suurimpiin mitalitoivoihin lukeutuvan Ilkka Herolan Pekingin matkan ympärillä leijailee kysymysmerkkejä.

26-vuotiaan siilinjärveläisen koronatartunnasta uutisoitiin viime viikolla. Keskiviikkona Herola sai jälleen positiivisen testituloksen. Hänellä ei kuitenkaan ole ollut oireita ja hän on pystynyt harjoittelemaan.

Helmikuun alussa alkaviin Pekingin olympialaisiin vaaditaan kaksi negatiivista PCR-testiä.

Tämän talven maailmancupin kisoissa kertaalleen palkintopallille nousseen Herolan suhteen kysymys kuuluukin: ehtiikö hän saada kaksi negatiivista tulosta ajoissa?

– Luulen että järki voittaa ja asia ratkeaa. En ole kauhean huolissani tässä kohtaa, mutta kun kysymys on Kiinasta ja isosta asiasta koko populaatiolle, siinä on omat haasteensa, yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen tuumi Ilta-Sanomille.

Kukkonen huomauttaa, ettei Herolan tilanne ole uniikki.

– Monet muut maat ovat ihan saman haasteen edessä ja neuvottelevat samasta asiasta kiinalaisten kanssa.

Viime talven MM-hopeamitalisti on luottavainen Pekingiin pääsyn suhteen. Olympialaisten alkaessa tartunnasta on kulunut kuukausi, IS:n tavoittama Herola sanoi.

– Jos sillä väliajalla ei pääse, en enää tiedä, miten sinne voidaan ketään päästää, tilanteeseen nähden levolliselta kuulostanut yhdistetyn mies pohti.

– Asia ei ole minun käsissäni. Luotan siihen, että itse kukakin päätyy järkeviin ratkaisuihin. Pidän melko itsestäänselvänä, että se (tartunta) ei voi vaikuttaa kuukauden päässä oleviin asioihin. Jos niin on, sitten koko systeemi on minun mielestäni hataralla pohjalla, Herola jatkoi.

Vaikka tuore positiivinen tulos heittää ikävän varjon Pekingiin osallistumisen ylle, Herola kääntää asian toisin päin. Kuukausi ennen olympialaisia sairastettu korona tarkoittaa, ettei hänen ainakaan tarvitse pelätä kisareissun varmuudella estävää tartuntaa.

– Niillä urheilijoilla, jotka eivät ole sitä sairastaneet, saattaa olla aika kova pelko perseessä. Noin paljon kun sitä nyt liikkuu, niin jos nyt nappaa positiivisen, ei ole enää mitään toivoa keretä.

– Ihan hyvät mahdollisuudet pitäisi olla hoitaa tämä soppa alta pois, Herola totesi luottavaisena.

Päävalmentaja Kukkonen esitti huolensa sen suhteen, miten tilanne vaikuttaa Herolaan.

Kotimaisemissa Kuopiossa vietetyn karanteenin aikana Herola harjoitteli varmuuden vuoksi kevyemmin.

– Vajaan viikon mittainen jakso kevyempää harjoittelua ei tietenkään ole mikään kynnyskysymys. Siinä mielessä tilanne on ihan hyvä, kun en ole varsinaisesti ollut kipeä missään vaiheessa, eikä sairastamisen takia ole tarvinnut levätä.

Kun oireita ei ilmentynyt, eikä varmuuden vuoksi tehdyistä sydäntutkimuksista löytynyt aihetta huoleen, Herola nosti keskiviikon harjoituksissa kierroksia. Erikoisempia tuntemuksia ei ollut.

– Siitä lähdettiin liikkeelle, mihin jäätiin.

Source Link is.fi