Banner Before Header

Ilmarinen potkukohusta: Selvitys aloitettiin heti tiistaina, lopputuloksesta ei pystytä ehkä kertomaan paljon

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Ilmarinen on jo käynnistänyt selvityksen antamistaan potkuista koeajalla.

Potkuista nousi kohu, kun Ilmarisen työntekijä Toni Varis kertoi kuulleensa potkuista seuraavana päivänä siitä kun hän kertoi avioituneensa miehensä kanssa. Hänet irtisanottiin koeajan toiseksi viimeisenä päivänä.

Variksen mukaan esihenkilö kommentoi asiaa epäasiallisesti.

– Hän sanoi, että homot voivat mennä töihin Varmaan, Varis sanoi Ylelle tiistaina.

Esihenkilö sanoi tämän Variksen mukaan suullisesti käytävällä, eikä ketään ollut kuulemassa.

Ilmarinen kiisti, että potkut olisi annettu seksuaalisen suuntautumisen perusteella, mutta kertoi aloittavansa selvityksen aiheesta.

Selvityksen tulos voi jäädä piiloon

Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä kertoo Ylelle keskiviikkona, että selvityksen tekeminen aloitettiin heti tiistaina aamulla.

– Selvitystyö on kesken emmekä halua kommentoida kesken olevaa prosessia. Haluamme selvittää asian perinpohjaisesti ja kuulla kaikkia osapuolia. Silti kahden henkilön kahdestaan käymän keskustelun tarkka sisältö saattaa jäädä lopullisesti selvittämättä.

Onko selvitys julkinen tai kommentoitteko sitä?

– Lopputuloksista haluamme ehdottomasti kertoa niin avoimesti, kun se kenenkään yksityisyyttä loukkaamatta on mahdollista. Kun puhutaan yksittäisen henkilön työsuhteeseen liittyvistä asioista, voi olla, ettemme pysty asiasta paljoakaan kertomaan, vaikka haluaisimmekin, Ärilä vastaa.

Ilmarinen korostaa, että yhdenvertaisuus nostetaan esiin vielä entistäkin vahvemmin esiin esihenkilöiden ja koko henkilöstön kanssa.

– Jos kohusta jotakin positiivista seuraa, niin kenellekään ei varmastikaan tämän jälkeen ole epäselvää, etteivätkö yhdenvertaisuuteen liittyvät asiat ole aivan jokaisen yrityksen ja yhteisön toiminnan ytimessä. Itselleni ja Ilmariselle tämä ei ole ollut epäselvää missään vaiheessa, ja silti parannettavaa aivan varmasti aina löytyy, Ärilä sanoo.

Lue lisää:

Toni Varis kertoi avioliitosta miehensä kanssa ja sai kuulla potkuista seuraavana päivänä: Ilmarinen kiistää, mutta tekee selvityksen asiasta

Väkivallan pelkoa, mitätöintiä ja eheyttämisyrityksiä – eristysaika nosti pintaan sateenkaarinuorten vaikean tilanteen

Source Link yle.fi