Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6d2e6675a6f43bcff2fe7ce96f7d1c68, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Ilves jälleen Tapparaa vahvempi – KalPa kylvetti TPS:ää – Uutisalue

Ilves jälleen Tapparaa vahvempi – KalPa kylvetti TPS:ää

Kierroksen mielenkiintoisin kamppailu miteltiin Tampereella, missä Tappara ja Ilves ottavat toisistaan mittaa Tampereen kauden toisessa paikallisottelussa.

Ilves oli vahvempi myös tällä kertaa. Loppulukemat merkattiin muotoon 4–1.

Tupsukorvat iskivät ottelun avausmaalin komean hyökkäyksen päätteeksi. Kapteeni Eemeli Suomi naulasi 1–0-osuman, ja kyseinen maali oli tämän uran 100:s.

Ilves karkasi kahden maalin karkumatkalle vielä toisen erän viimeisellä minuutilla, kun Les Lancaster paukutti Ilveksen 2–0-johtoon ylivoimalle. Ilves laukoi toisessa erässä kolme kertaa ja teki kaksi maalia.

Tappara tuli päätöserässä vielä maalin päähän, mutta Ilveksen ykköstähti Lancaster iski illan toisensa ja ottelun kannalta ratkaisevan 3–1-osuman ylivoimalla.

Ilves naulasi loppulukemat tyhjään Tappara-maaliin.

Turussa KalPa tahkoi todella tehokkaan toisen erän. Kuopiolaisten kapteeni Tuomas Kiiskinen iski toisella 20-minuuttisella kaksi maalia.

KalPa ei saanut kuin kourallisen laukauksia kohti turkulaisten maalia, mutta Kiiskinen viimeisteli todella kovalla prosentilla.

KalPa teki päätöserässä vielä kaksi maalia ja kaunisteli loppulukemat 4–0:ään. Juha Jatkola oli Kiiskisen ohella joukkueensa suurin sankari torjuen 28 torjunnan nollapelin.

Kärpät joutui vaihtamaan maalivahtia toisen erän alkuun, kun Kärppävahti Joel Blomqvist ja HIFK-hyökkääjä Iiro Pakarinen törmäsivät avauserän lopulla, mikä lienee syynä vaihdokseen. Kärppien maalille liukuu Leevi Meriläinen.

Ottelun voittomaalista vastasi 1–0-maalin ylivoimalla viimeistellyt Eetu Koivistoinen.

HIFK on dominoi vierasjoukkuetta ottelussa täysin. Kärpät sai koko ottelussa vain seitsemän laukausta kohti HIFK:n maalilla seissyttä Roope Taposta. Kärpät ei saanut ottelussa hyökkäyspeliään käyntiin lainkaan ja matkaa takaisin pohjoiseen tyhjin käsin.

HIFK iski päätöserän lopussa vielä ottelun lopullisesti ratkaisseen 2–0-maalin.

Perjantai-illan avausmaali iskettiin Lappeenrannassa, missä maalinteon kanssa alkukaudella kipuillut SaiPa iski avausmaalin vain reilun kahden peliminuutin jälkeen. Myös kierroksen toinen osuma iskettiin idässä, mutta siitä vastasi kotijoukkue KooKoo.

SaiPa ja KooKoo kantoivat heille epätyypilliseen tapaan suurinta roolia maalinteon suhteen perjantaina. Joukkueet tiedetään taitavina puolustustaitajina, mutta perjantain kierroksella joukkueet nakuttivat ensimmäiseen 30 minuuttiin yhteensä neljä osumaa.

Lopulta KooKoo niisti vierasvoiton jatkoajalla lukemin 4–3.

SM-liigakierroksen muissa otteluissa Ässät kampesi Pelicansin Lahdessa jalkapallolukemin 1–0.

Ässien voittomaalin iski päätöserän lopussa Roope Talaja ylivoimalla. Talajan maalin ohella ässäpakan parhaimmistoon lukeutui maalilla hienoja torjuntoja ottanut Niklas Rubin.

HPK haki neljännen peräkkäisen voittonsa Raumalta voittomaalikilpailun päätteeksi. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen tilanne oli 1–1, ja voittomaalikisan ainoa onnistuja oli hämeenlinnalaisten taitava laituri Michael Joly.