Banner Before Header

Ilves vei Tampereen herruuden avauskohtaamisessa – Pariisin leipuri iski jälleen

SM-liigakierros alkoi koskettavasti, kun Lappeenrannassa muistettiin keskiviikkona menehtynyttä Lalli Partista, joka voitti urallaan kaksi Suomen mestaruutta.

Sekä SaiPa että HIFK noteerasivat entisen ikoninsa sosiaalisen median kanavissaan.

Avauserän maalihanat avasi HIFK, kun Iiro Pakarinen pääsi herkuttelemaan helsinkiläisten avausmaalin komean kuvion päätteeksi.

Maalinteko ei ollut ainut asia, jossa työteliäs hyökkääjä kunnostautui avauserässä. Pakarinen pudotti hanskat SaiPa-puolustaja Seamus Donohuen hiillostuksen jälkeen.

Kummatkin pelaajat saivat tilanteesta 5+20-minuutin rangaistukset.

Toinen erä Lappeenrannassa oli huomattavasti vaiherikkaampi kuin ottelun avauserä. Muutama minuutti ennen erätaukosummeria HIFK:n maalin edessä alkoi kärhämä, jonka seurauksena kummaltakin joukkueelta kaksi pelaajaa passitettiin jäähyaitioon väkivaltaisuudesta.

Kuumien tunteiden lisäksi SaiPa nousi 0–1-tappioasemasta 2–1:een Jaedon Descheneaun ja Ville Vainikaisen maaleilla. Descheneau oli mukana molemmissa maaleissa yhteistehoin 1+1.

Ottelun viimeisillä nähtiin vaarallisen näköinen tilanne, kun HIFK:n Otso Rantakari otti taklauksen vastaan laidan lähellä ja lensi ikävästi päin päätypleksiä. Rantakari kuitenkin nousi omin voimin ja luisteli tauolle.

Ilveksen ja Tapparan kauden ensimmäinen paikallisvääntö sai terävän alun, kun kiekko liikkui ja peli oli vauhdikasta. Paikallisväännön ensimmäinen 20-minuuttinen oli tasainen, mistä kielii myös laukaisutilasto: 7–6 Ilveksen hyväksi.

Ilves on ollut viime kausina vahvempi Tampereen paikallisissa, ja hallitseva mestari Tappara tuskin pitää tästä.

Toinen erä alkoi tupsukorvien kannalta maukkaasti, sillä Ilveksen maalilaulu ”We are the kings” soi jo toisen erän kolmannella peliminuutilla. Panu Mieho laukoi Ilveksen johtoon Tommi Tikan aloitusvoiton jälkeen.

Tupsukorvien nuori hyökkääjä Jani Nyman iski kauden toisen maalinsa toisessa peräkkäisessä ottelussa ja vei Ilveksen 2–0-johtoon. Nyman sai kiekon onnekkaasti todellisen kenttämestarin erikoisen seurauksena.

Joni Ikonen viimeisteli 3–0-lukemat tyhjään Tappara-maaliin. Maali oli Ikoselle kauden kolmas. Marek Langhamer oli Ilveksen sankari pysäyttäen kaikki 18 kirvesrintojen laukausta.

Ilves vei kauden ensimmäisen paikallisottelun lukemin 3–0. Ilveksen voittoa todisti komea yleisömäärä, kun kauden ensimmäistä paikallisvääntöä seurasi paikan päällä 11 744 katsojaa.

Raumalla sekä koti- että vierasjoukkue onnistui maalinteossa avauserässä. Pelicans karkasi vierasjohtoon Miika Roineen ylivoimaosumalla. Lukas Jasek laukoi kiekon kohti maalia, jossa Roine oli viimeisenä välissä ennen kiekon ylitettyä maaliviivan.

Lukko tuli tasoihin erän toiseksi viimeisellä peliminuutilla ylivoimalla viime kaudet Pohjois-Amerikassa pelanneen Tarmo Reunasen maalilla.

Lukon tehopakki Thomas Gregoire siivitti raumalaiset 2–1-johtoon toisessa erässä ajassa 37.20 viivatoimituksen myötä.

Ottelu on ollut tasainen alusta saakka, mistä kertoo myös hyvin tiukka marginaali laukaisutilastossa.

KooKoo oli väkevä isäntä avauserässä TPS:ää vastaan. Kouvolalaiset kamppailivat ja loivat kovalla työnteolla hyviä maalintekopaikkoja. Leevi Aaltonen niittasi kotijoukkueen ansaitun avausmaalin.

Viime kauden finalisti TPS kuitenkin napautti itsensä tasoihin heti toisen erän alkuun. Turkulaistasoituksen viimeisteli maalinedustalta Lauri Korpikoski.

Kouvolassa vietettiin todella vauhdikasta päätöserää. KooKoo otti johtoaseman toistamiseen haltuunsa erän toisella minuutilla Teemu Rautiaisen maalilla, mutta ennen erän puolta väliä Scott Kosmachuk ja Anthony Rech punnersivat turkulaiset illan ensimmäiseen johtoasemaansa.

Sportin ja KalPan välisen ottelun avauserä oli maaliton. Kotijoukkue Sport oli kuitenkin avauserässä vahva, mistä kielivät 12 laukausta kohti KalPa-maalia.

Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla kotijoukkue Sportin vahva kulmavääntö palkitaan, kun ruotsalaiskentän Axel Holmström ja Simon Hjalmarsson taistelivat kiekon itselleen ja toimittivat pelivälineen maalin eteen Sebastian Stålbergille, joka onnistui ohittamaan Juha Jatkolan siirtäen kotkapaidat 1–0-edelle.

Ottelun avausmaali herätti sekä Sportin, KalPan että vaasalaisyleisön.

Sport karkasi kahden maalin karkumatkalle päätöserän ensimmäisellä minuutilla – asialla jälleen ruotsalaisketju. Tällä kertaa maalin viimeisteli Hjalmarsson. Osuma selvästi vapautti kotkapaitojen pelaamista.

Mikkelissä Jukurien ja Ässien välinen perjantai-illan taistelu oli Vaasan tavoin hiljaisempi kuin neljä muuta. Sekä Mikkelissä että Vaasassa maalihanat pysyivät tukossa avauserien ajan sekä pitkälle toiseen erään.

Toisessa erässä tunteet kuumenivat Mikkelissä, kun Ässien Derek Barach loukkasi itseään. Ässien päävalmentaja Karri Kivi tulistui tuomareille ja vaati oletettavasti joukkueelleen ylivoimaa.

Myös toinen erä oli maaliton, ja joukkueet siirtyivät toiselle erätauolle 0–0-lukemissa.

Jukurit aloitti maalinteon päätöserässä, kun ensin Pekka Jormakka siirsi mikkeliläiset 1–0-johtoon maalin edestä, ja tovi tästä Juhamatti Aaltonen iski komean kuljetuksen päätteeksi joukkueensa 2–0-johtoon.