Banner Before Header

Intercity törmäsi paketti­­auton traileriin Iissä – kaksi mönkijää tuhoutui täysin

Iin ja Myllykankaan välillä Oulun pohjoispuolella on tapahtunut tasoristeysonnettomuus. Onnettomuuspaikka sijaitsee noin kuusi kilometriä Iistä pohjoiseen.

Osallisena on ollut Intercity23 ja iso pakettiauto, joka perässä on ollut traileri. VR:n alustavien tietojen mukaan törmäyksessä olisi ollut osallisena tavallinen henkilöauto peräkärryn kanssa.

Juna törmäsi vartioimattomassa tasoristeyksessä pakettiauton traileriin. Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. IC23 on ollut matkalla Helsingistä Rovaniemelle.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan traileri sekä sen sisällä olleet kaksi mönkijää tuhoutuivat törmäyksessä täysin. Toinen mönkijöistä lensi törmäyksen seurauksena ojaan. Toinen mönkijä taas kulkeutui junan keulan mukana satoja metrejä eteenpäin.

Pelastuslaitoksen mukaan autossa on ollut tapahtumahetkellä kolme henkilöä. Junan kyydissä on noin 100 henkeä.

Liikenne rataosuudella on edelleen pysähdyksissä. Junia tullaan korvaamaan linja-autoilla Oulun ja Kemin välillä.

IC23 Helsingistä Rovaniemelle jää Oulun ja Kemin välillä aikataulusta noin 2,5–3,5 tuntia. Intercity 416 Rovaniemeltä Ouluun korvataan linja-autoilla Simon ja Oulun välillä. Onnettomuus on vaikuttanut myös yhden tavarajunan kulkuun.

Source Link is.fi