Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_db9c42625c67ee50ec968ff6f3e6e01c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Isänpäivää juhlitaan koleissa merkeissä – yöpakkaset iskevät koko maahan, mutta jo maanantaina lauhaa luvassa – Uutisalue

Isänpäivää juhlitaan koleissa merkeissä – yöpakkaset iskevät koko maahan, mutta jo maanantaina lauhaa luvassa

Isänpäivää vietetään ajankohtaan nähden tavallista koleammissa merkeissä.

Suomessa tuulee kylmästi luoteesta, mutta etenkin lännessä tuuli on heikkoa.

– Päivän aikana sää muuttuu monin paikoin selkeämmäksi, mutta pilvisyyden tarkka ennustaminen on vaikeaa, Forecan meteorologi Juha Föhr kertoo.

Iltapäivällä aurinko voi näyttäytyä moninkin paikoin, mutta myös pilvisyyttä on liikkeellä.

Poutaa on joka tapauksessa. Selkeän sään osuus on suurin Pohjois-Suomen länsiosassa, kun taas Itä-Lapissa, myös Inarin Lapissa, tulee paikoin lumikuuroja, Föhr kertoo.

– Sää on ajankohtaan nähden kylmää, ja yöksi mennään myös etelässä selvästi pakkaselle.

Pohjoisessa kylmintä on illalla. Lapissa se voi tarkoittaa jopa 20 pakkasastetta ja muuallakin maassa ollaan nollan alapuolisissa lukemissa. Yöllä pakkanen jo heikkenee pilvisessä säässä etelälounaisen tuulen voimistuessa.

Maanantain kuluessa lauha lounainen ilmavirtaus voimistuu ja leviää koko maahan. Varsinkin Lapin ja Koillismaan yli itään liikkuu myös lumisade. Poutaisinta on etelässä, missä pilvipeite paikoin rakoilee.

Tiistaina ilmavirtaus on läntinen ja heikkenee vähän ohimenevästi. Pohjoisessa sää käväisee selkeämpänä, muuten on laajalti pilvistä mutta enimmäkseen poutaa. Pohjoisen selkeämmässä säässä pakkanen joksikin aikaa vähän kiristyy.

Euroopassa maanantaina Britteinsaarilta Venäjälle säätä poutaistaa korkeapaine, jonka alueella pilvisyys on kuitenkin runsasta. Pohjoisempana vallitsee lauha lounainen ilmavirtaus. Välimeren länsi- ja keskiosaa hallitsee matalapaineenalue lukuisine kuurosadealueineen. Espanjan itärannikko voi saada niistä osansa.

Source Link is.fi