Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c8787d9bac0605f88fe6d8a112ed1364, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Israelista ensimmäisiä tutkimustuloksia neljännestä koronarokotteesta – vasta-aineiden määrä nousi viisinkertaiseksi – Uutisalue

Israelista ensimmäisiä tutkimustuloksia neljännestä koronarokotteesta – vasta-aineiden määrä nousi viisinkertaiseksi

Neljännen koronarokotteen vaikutuksista on saatu ensimmäisiä, alustavia tutkimustuloksia Israelista.

Israelin pääministeri Naftali Bennett kertoi uutiskanava Al-Jazeeran mukaan, että neljännen rokoteannoksen aikaansaama vasta-aineiden määrä nousee viisinkertaiseksi viikon kuluttua pistoksesta.

Bennett arveli, että neljäs koronarokote todennäköisimmin laskee merkittävästi tartuntojen ja sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrää. Hänen mukaansa rokote auttaa myös vakavaa tautimuotoa vastaan.

Tutkimuksessa käytettiin Pfizer-BioNTechin rokotteita. Maa antaa neljänsiä rokotteita yli 60-vuotiaille, terveydenhuollon työntekijöille ja immuunipuutteisille potilaille.

Yli neljä miljoonaa israelilaista on saanut kolmannen koronapiikin. Maassa on 9,4 miljoonaa asukasta.

Tiistain lukujen mukaan maassa on raportoitu yli 1,4 miljoonaa korontartuntaa.

90-vuotias Lili Zohari sai neljännen rokotuksen Israelin Netanyassa keskiviikkona.

Britannian asiantuntijoiden mukaan tehosteannokset antavat yhä korkean suojan omikronvariantin vakavaa tautimuotoa vastaan iäkkäimmillä ihmisillä. Brittiasiantuntijoiden mukaan neljännelle koronapistokselle ei ole siten toistaiseksi tarvetta, uutisoi The Guardian.

Maailman terveysjärjestö WHO on sanonut, että yhä useammat ihmiset ympäri maailmaa pitäisi rokottaa ensimmäisillä annoksilla ennen kuin muut saavat tehosterokotteita.

Source Link is.fi