Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_31e8af2ef73acb1cf7ffa91b64025235, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
ISS-avaruusaseman vessa hajosi – neljä astronauttia palasi vaipoissa Maahan – Uutisalue
Banner Before Header

ISS-avaruusaseman vessa hajosi – neljä astronauttia palasi vaipoissa Maahan

Washington

Neljä astronauttia on palannut Maahan kansainväliseltä ISS-avaruusasemalta vietettyään siellä puoli vuotta, kertoi Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa. Nelikko teki asemalla tuhansittain tieteellisiä kokeita ja auttoi muun muassa avaruusaseman aurinkopaneelien päivittämisessä.

SpaceX-yhtiön Dragon-avaruusalus loiskahti Meksikonlahteen tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Sen mukana palasi kaksi yhdysvaltalaisastronauttia sekä japanilainen ja ranskalainen astronautti.

–Katkeransuloista jättää avaruusasema. Taianomainen paikka antaa supervoimat leijua ja nähdä maapallo. Kiitollinen heille, jotka rakensivat aseman kaikkien hyödyksi. Antaa toivoa, että ihminen pystyy mihin tahansa hyvin tarkoituksin, kun vain sitä haluamme, ranskalainen avaruusinsinööri – ja lentäjä Thomas Pesquet twiittasi.

Nelikon paluumatkan ikävin puoli oli se, ettei avaruusaluksen vessa toiminut, joten astronauttien oli käytettävä vaippoja kymmenen tunnin paluumatkan aikana.

Seuraavien astronauttien on määrä lähteä kohti avaruusasemaa keskiviikkona.

Source Link is.fi