Banner Before Header

Itävalta kertoi ensimmäisenä EU-maana ottavansa käyttöön rokotepakon – kaikkien kansalaisten otettava rokote helmikuun alkuun mennessä

Itävalta määrää koronarokotteen pakolliseksi kaikille kansalaisille. Maan liittokansleri Alexander Schallenberg kertoi asiasta tänään.

Kaikilla kansalaisille on oltava koronarokote helmikuun 1. päivä 2022 lähtien.

– Kuukausien ajan olemme kehottaneet kansalaisia ottamaan rokotteet. Tästä huolimatta tarvittava määrä ihmisiä ei ole ottanut niitä, Schallennerg sanoi.

Hän syytti rokotteesta kieltäytyjiä ”hyökkäyksestä maan terveydenhuoltojärjestelmää kohtaan”.

Rokotuksesta kieltäytyvät saavat sakon tai mahdollisesti jopa vankeusrangaistuksen.

Maan terveysministerin Wolfgang Mücksteinin mukaan tämä on ainut keino rokotuskattavuuden nostamiseksi, sillä ”kannustimiin perustuva järjestelmä ei toiminut”.

Vain 66 prosenttia Itävallan väestöstä on saanut tarvittavat rokotteet. Maassa todettiin eilen 15 000 uutta koronatartuntaa, mikä on koko koronapandemian ajan korkein luku.

Lisäksi Itävalta määräsi koko maan täyteen sulkutilaan, joka kestää korkeintaan 20 päivää. Sulkutila tulee voimaan maanantaina.

Sen aikana saa kuitenkin käydä ostamassa peruselintarvikkeita ja lääkkeitä. Myös koulut pysyvät auki. Ihmisille suositellaan etätyöskentelyä ja työpaikalle pääsee vaan jos etätyö ei ole mahdollista ja täyden rokotussarjan saaneena, jos käyttää vähintään FFP2-kasvomaskia.

Source Link yle.fi