Banner Before Header

Jääkiekon Naisten liiga reagoi pahenevaan koronatilanteeseen – kärkijoukkueet eivät pelaa ennen olympiataukoa: ”Pyritään mahdollistamaan, että olympiakandidaateille ei tulisi tartuntoja”

Jääkiekon Naisten Liiga reagoi huonontuneeseen koronatilanteeseen ottelusiirroilla. Sarjan jatkopelien piti käynnistyä kahden päivän kuluttua lauantaina, ja osa peleistä käynnistyykin. Sen sijaan sarjan kärkijoukkueet Kiekko-Espoo ja HIFK eivät pelaa enää ennen olympiataukoa.

– Olemme kotimaisessa Naisten Liigassa tehneet muutamia ottelusiirtoja. Olemme pyrkineet ratkaisemaan, miten pyritään pelejä jatkamaan järkevästi ja niin, että olympiakandidaateille ei tartuntoja tulisi, Naisleijonien GM Tuula Puputti kertoi Yle Urheilulle.

Puputti on seurannut huolestuneena myös Ruotsin tilannetta. Ruotsin naisten pääsarja SDHL:ssä on jouduttu tekemään lukuisia ottelusiirtoja viime aikoina koronan takia.

– Olympialaisten kannalta liigassa pelaa myös ruotsalaisia ja tshekkejä, jotka ovat tähtäämässä kisakoneeseen. Tilanne on huolestuttava. Pitää saada joukkue terveenä kisoihin, ja pyrimme nyt ratkaisemaan, mitkä terveysturvalliset olosuhteet olisivat, jotta kandidaatit pysyivät terveenä valintaan asti.

Naisleijonien joukkue julkaistaan 20. päivä, ja joukkue kokoontuu yhteen pian sen jälkeen. Pekingiin joukkue matkustaa 26. tammikuuta.

Uutinen päivittyy.

Lue myös:

Source Link yle.fi