Banner Before Header

Jalkapalloilija löi vastustajaa kostoksi vatsaan huippuottelussa Seinäjoella – videotodiste toi pelikieltoa

Palloliiton kurinpitovaliokunta on langettanut neljän ottelun mittaisen pelikiellon Seinäjoen Jalkapallokerhon kolumbialaispuolustajalle Cristhian Valencialle.

Syynä on Valencian, 30, kotiottelussa HJK:ta vastaan tekemä väkivaltainen törkytemppu. Valencia löi HJK:n hollantilaishyökkääjää Fabian Serrarensia vatsaan pelitilanteen ulkopuolella.

Valencian lyönti jäi ottelun erotuomarilta huomaamatta, mutta teko tallentui selvästi Ruudun tv-kameroihin.

Vastineessaan Valencia myönsi halunneensa kostaa aikaisemman pelitilanteen tapahtumat Serrarensille. Valencian hermostuttanut tilanne tapahtui kuitenkin jo pelin 7. minuutilla ja lyönti 22. minuutilla. Hän ehti siis harkita ja suunnitella tekoaan varttitunnin ajan.

Kurinpitolautakunta kuvaili päätöksessään Valencian toimintaa väkivaltaiseksi ja epäurheilijamaiseksi. Lautakunta myös paheksui sitä, että Valencia oli kommentoinut tekoaan asiattomasti sosiaalisessa mediassa.

Somekäytös katsottiin rangaistusta koventavaksi seikaksi, mutta Valencian vastineessaan ilmaisema katumus sen sijaan lievensi sanktiota.

Lue lisää: Podcast: HJK hankki historiallisen kovan paluumuuttajan – vehkeily HIFK:n taustalla paljasti merkittävän ongelman

Kurinpitolautakunta antoi lisäksi tuhannen euron sakon SJK:lle, koska seuran kannattajat sytyttivät ottelussa kaksi pyroteknistä savua.

Source Link is.fi