Jälleen yksi venäläiskenraali kuoli eturintamalla

Venäläinen kenraalimajuri Roman Kutuzov on kuollut taisteluissa Luhanskin alueella Ukrainassa. Ukrainalaismedioiden lisäksi kuoleman vahvisti myös venäläisen valtion tv- ja radioyhtiön toimittaja Aleksandr Sladkov Telegram-kanavallaan.

– Taas yksi kenraali johti ihmisiä hyökkäykseen. Ihan kuin upseereita ei ole tarpeeksi (majureita, kapteeneja, kersantteja…). Toiselta kantilta Roman oli samanlainen johtaja kuin muut, oli sotilasarvo mikä tahansa.

Myös Venäjällä tunnettu sotatiedottaja Jurij Kotjenok vahvisti Kutuzovin kuoleman Telegramissaan. Kotjenokin tietojen mukana Kutuzov kuoli eturintamalla.

Venäläistoimittaja Aleksandr Sladkov kertoi Kutuzovin kuolemasta Telegramissaan.

– Komentaja oli taistelukokoonpanossa, eturintamalla. Lähteiden mukaan tragedia tapahtui Mykolajivkan asutusalueella, tiedottaja kirjoitti.

BBC:n venäjänkielisten uutisten mukaan kyseinen Mykolajivkan kylä sijaitsee Luhanskin alueella, noin 75 kilometriä Luhanskin kaupungista länteen.

Kutuzov oli Venäjällä arvostettu ja palkittu upseeri, ja vaikutti olleen keskeinen tekijä Kremlissä.

Kenraalimajurin kuolema näyttäisi koskettaneen Venäjän johtoporrasta suuresti. Muun muassa Venäjän valtioduuman jäsen Dmitri Sablin kirjoitti Telegramiinsa oletettavasti osanottonsa kenraalimajurin kuolemaan. Hän mainitsee Kutuzovin vain etunimeltä.

– Ystävän menettäminen on raskasta. Keskustelumme ja ajatuksemme jäivät kesken.

Kutuzov komensi Ukrainassa Donetskin alueen joukkoja, jotka tunnetaan myös Donetskin alueen separatistijoukkoina.

Joidenkin arvioiden mukaan Ukrainan sodassa olisi kuollut yli 40 korkea-arvoista venäläiskomentajaa.

Source Link is.fi