Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9c6ce4410ef41957b15970383610236f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Janne Ahoselta, 44, yllättävä veto: Lahden SM-suurmäkeen – Uutisalue

Janne Ahoselta, 44, yllättävä veto: Lahden SM-suurmäkeen

Keväällä 45 vuotta täyttävä Janne Ahonen on palaamassa vielä kerran kilpailuihin.

”Kuningaskotkan” kipinä on leimahtanut niin vahvaksi, että hän aikoo hypätä suurmäen SM-kilpailuissa tammikuussa Lahdessa.

– Näin pääsi käymään, että ilmoittautuminen on jätetty vetämään. Enää sitä ei voi peruuttaa, SM-kilpailut siintävät kahden viikon päässä, Ahonen vahvisti mäkiviikon Garmisch-Partenkirchenin osakilpailun Ylen suorassa lähetyksessä.

Suurmäen SM-mitaleista kamppaillaan Lahdessa 14.-16. tammikuuta.

Ahonen kuvaili hyppyään niin, että ”kävi vähän laskettelemassa.”

– En ole tehnyt virallista lopettamispäätöstä, enkä teekään ikinä. Sen varjolla voi silloin käydä huitasemassa mäestä alas silloin, kun siltä tuntuu, Ahonen totesi uudenvuodenaattona.

– Kun on kokemusta monien vuosien takaa ja monien tuhansien hyppyjen myötä, pystyy tulemaan suhteellisen turvallisesti perussuoritukseen. Tietenkään mihinkään huippuhyppyihin ei ole kykeneväinen. Sen verran kuitenkin, että pystyy pitämään hauskaa.

Ahonen on viisinkertainen Keski-Euroopan mäkiviikon voittaja. Kenelläkään muulla ei ole yhtään niin montaa mäkiviikon kokonaiskilpailun voittoa.

Lue myös:

Source Link yle.fi