Banner Before Header

Janne Ahosen, 44, yllätyspaluu voi johtaa kiusalliseen tilanteeseen – mäkihyppy­pomolta napakka reaktio asiaan

Kun toukokuussa 45 vuotta täyttävä Janne Ahonen kilpaili ensimmäisiä kausiaan mäkihypyn A-maajoukkueessa, samaan porukkaan kuului myös Janne Väätäinen.

Likemmäs 30 vuotta myöhemmin Väätäinen on Suomen päävalmentajana todistamassa, kun Ahonen vajaan neljän vuoden kilpailutauon jälkeen ottaa Lahden kotimäessään mittaa lajin tämänhetkisestä suomalaisparhaimmistosta.

Ilta-Sanomat uutisoi loppuviikosta Ahosen käyneen hyppäämässä kahdesti Lahden suurmäestä eli Betonista. Yle Urheilun asiantuntijana työskentelevä legenda vahvisti tv-lähetyksessä perjantaina ilmoittautuneensa tammikuun puolivälissä järjestettäviin SM-kisoihin.

– En ole edes kovin yllättynyt. Olen iloinen, että Janne yhä pystyy hyppäämään ja nauttimaan. Kivaa olisi itsekin käydä mäessä, mutta eihän siitä tällä massalla ole toivoakaan. Kyllähän tämä tuo SM-tapahtumaan aivan uutta säpinää ja medianostetta, Väätäinen sanoi.

Ahonen – joka ei ole ilmoittanut virallisesti hyppyuransa lopettamisesta – vetäytyi kisoista keväällä 2018.

Lue lisää: Video: Janne Ahonen, 44, palasi ryminällä mäkeen Lahdessa, katsojat villiintyivät hurjasta hypystä – ”Ei saa..na!”

Vaikka ikää Ahosella on mittarissa jo 44 vuotta, Janne Väätäinen ei sattuneesta pidä tätä asiaa kuin kahtena peräkkäin kirjoitettuna numerona. Japanin Sapporossa asuva savolainen on nimittäin pitkään valmentanut Ahosta kuukauden alle viisi vuotta iäkkäämpää Noriaki Kasaita.

Janne Väätäisen pitkään valmentaman Noriaki Kasain ura jatkuu yhä, vaikka ensi kesäkuussa synttärikakusta pilkistää tasan 50 kynttilää.

Japanilaisen ura jatkuu yhä, vaikka olympiapaikka menee sivu suun. Kasai debytoi arvokisatasolla Lahden MM-kisoissa 1989.

– Jannehan on siis ihan poika vielä.

Lue lisää: Hurjalla hypyllään hämmästyttänyt Janne Ahonen, 44, vahvisti Ylellä kutkuttavan uutisen: ”Enää sitä ei voi peruuttaa”

Isoveljensä tuntemukset tietävä, tämän Mico-poikaa valmentava Pasi Ahonen kertoi Ilta-Sanomissa, että Ahonen pohti osallistumistaan SM-kisoihin useasta vinkkelistä. Niistä yksi oli nuorten, kansainvälisellä tasolla heikosti menestyvien edustusmiesten reaktio Ahosen mahdolliseen menestykseen, jopa Suomen mestaruuteen. Se ei niin sanotuissa kansan riveissä ainakaan nostaisi maajoukkuetoiminnan uskottavuuskertoimia.

Janne Ahonen työskenteli vielä viime kauden yhdistetyn maajoukkueen hyppypukuteknikkona.

– Sellaisia ei Jannen pidä miettiä lainkaan. Tämä on kilpaurheilua ja vapaata markkinataloutta. Keräännytään yhteen, laitetaan paras osaaminen pöytään ja katsotaan miten kävi. Siinä ei syntymäaika ratkaise, päävalmentaja toteaa.

Suomella on kolmen mieshyppääjän kiintiö olympiakisoihin. Siihen peliin Ahonen ei tule mukaan. Hän ei halua eikä ole valintakelpoinenkaan. Lahdessa Ahonen mittaa kotimaisten valioiden vireen, vaikka samaan aikaan hypätään maailmancupia Puolan Zakopanessa.

Lue lisää: Janne Ahonen sai yllättävän tarjouksen oopperalaulajalta ja jätti maajoukkuehommat – kertoo nyt uudesta työstään

Väätäinen tuo joukot sen sijasta kotimaahan harjoittelemaan ja hyppäämään SM-kisat.

Entä millaista menestystä Väätäinen ennustaa päivätöitä matkailuajoneuvoalan yrityksessä tekevälle Ahoselle, joka on kuluneen puolentoista vuoden aikana ponnistanut keulalta yhteensä kuudesti?

– En usko, että voittaa. Niko Kytösaho ja Antti Aalto ovat ennakkosuosikkeja, mutta mitalin Janne voi kyllä ottaa.

Source Link is.fi