Banner Before Header

Jari-Matti Latvala on jäänyt 10 päiväksi ”mottiin” hotelliin Tokiossa – ”Tylsyys on iskemässä”

Rallin MM-sarja päättyi viime sunnuntaina Italian Monzassa Toyotan tuplajuhliin. Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-tiimi nappasi sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruuden, mutta hänen osaltaan juhlat eivät kestäneet pitkään.

Nimittäin jo maanantaina Latvala, 36, matkusti työn merkeissä Japaniin, Toyotan kotimaahan, josta hän palaa Suomeen 11. joulukuuta. Vierailunsa aikana tallipäällikkö tapaa muun muassa Toyotan autoteollisuuden ylimpiä johtajia sekä sen rallitallin suurimpien sponsoreiden, kuten Panasonicin, edustajia.

– Lensin Tokioon suunnitellusti tapaamaan autonvalmistajan johtoa sekä tallimme yhteistyökumppaneita, joista kaikki eivät tosin vielä tiedä vierailustani mitään. Se on haluttu säilyttää yllätyksenä, puhelimitse Tokiosta tavoitettu Latvala kertoo.

– Koronan vuoksi iso osa yhteistyökumppaniemme edustajista ei ole kahden viime kauden aikana päässyt vierailemaan lainkaan MM-ralleissa. Siksi vierailuni onkin heille varmasti tärkeä juttu. Minusta on hienoa päästä tapaamaan heitä – erityisesti tällaisen nappikauden jälkeen, hän jatkaa.

MM-rallikausi 2021 oli jättimenestys sekä Latvalalle että hänen johtamalleen Toyotalle.

Toyotan kanssa juuri jatkosopimuksen allekirjoittaneen Latvalan edustusmatkasta on glamour ainakin aluksi kaukana. Heti Tokion kentälle laskeuduttuaan tuurilainen passitettiin kymmeneksi päiväksi koronakaranteeniin.

– Saavuin Japaniin maanantaina iltapäivällä, ja vielä pitää siis olla aika monta päivää motissa täällä omassa hotellihuoneessani, Latvala selvittää.

– Vain ruokakaupassa saa käydä, kerran päivässä siis, mutta muuten on pysyttävä samoissa tiloissa.

Latvala sanoo ymmärtävänsä Japanin viranomaistoimet, koska maan koronatilanne ei ole häävi. Tekemiset tuntuvat kuitenkin olevan vähissä.

– Ensimmäisinä päivinä tekemistä riitti yllin kyllin, kun vastailin tuntitolkulla erilaisiin onnitteluihin. Jotkut soittivat, toiset taas lähettivät viestejä, ja niitä jälkimmäisiä tuli kyllä aivan älyttömästi, ensimmäistä kauttaan tallipäällikkönä työskennellyt Latvala sanoo kiitollisuutta huokuen.

– Mutta nyt tylsyys on iskemässä. Pitäisi keksiä jokin kuningasidea, jolla saisin päiväni kulumaan rattoisasti.

Latvala kertoo asuvansa Tokiossa noin 70 neliön huoneistohotellihuoneessa.

– Onneksi täällä on runsaasti tilaa. Sitä voi hyödyntää esimerkiksi kuntoilemiseen, ja aionkin tehdä kuntopiirejä. Loppupäivät menevätkin sitten varmaan Netflixiä katsoessa ja kirjoja lukiessa. Vaikea tässä on muuta keksiä, ajajaurallaan kolmesti MM-hopealle kaasutellut Latvala pohtii.

Toyotan presidentti Akio Toyoda tunnetaan intohimoisena rallin ystävänä. Latvalalla on vahva luottamussuhde autojätin pomon kanssa.

Kausi 2021 oli Latvalalle historiallinen. Hän on nyt ensimmäinen henkilö, joka on voittanut merkkimestaruuden samassa tallissa sekä kuljettajana että tallipäällikkönä. Menestys pitää suomalaisen kiireisenä Japanin-reissun jälkeenkin.

– Ennen joulua kalenterissani ovat ainakin FIA:n palkintogaala, oman tiimimme pikkujoulut ja Autosport Awards, Latvala luettelee.

Ensi kaudella rallin MM-sarjassa WRC-autot jäävät historiaan ja tilalle tulevat hybridit.

– Edessä on tosi mielenkiintoinen kausi, koska kukaan ei tiedä etukäteen, missä kukin talli tasollisesti menee. Olen joka tapauksessa vakuuttunut, että kilpailu kiristyy, Latvala summaa.

Source Link is.fi