Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_41db6fe11fba974958305e1033d3e4b8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jari Tervo kertoi Ylellä, mikä Loiriin tutustumisessa yllätti – yksi sana kiinnitti kirjailijan huomion – Uutisalue

Jari Tervo kertoi Ylellä, mikä Loiriin tutustumisessa yllätti – yksi sana kiinnitti kirjailijan huomion

Kirjailija Jari Tervo kertoi Ylen erikoislähetyksessä ensimmäisestä kohtaamisestaan Vesa-Matti Loirin kanssa. Hän tapasi Loirin ensimmäisen kerran kasvotusten Arto Nybergin keskusteluohjelmassa.

Ohjelman kuvaamisen jälkeen Tervo ja Loiri päätyivät jatkamaan iltaa Hotelli Pasilaan Helsingissä. Pitkään kestäneen jutustelun ohessa eräs asia oli kiinnittänyt Tervon huomion Loirin puheessa.

Loiri viittasi kertomuksissaan nimellä Matti. Loiri kertoikin Tervolle, että hän on tottunut käyttämään itsestään nimeä Matti Vesa-Matin sijaan.

Syy Tervon kertoman mukaan nimivalinnalle oli se, että Loirin vanhemmat olivat kutsuneet häntä Matiksi.

Siksi myös Tervo päätti kutsua Loiria elämänkertaa kirjoittaessaan Matiksi.

– Sanoin hänelle, että olen nyt sinun isä ja äiti. Minä synnytän sinut tässä kirjassa, Tervo muistelee.

Yle Areenan erikoislähetyksessä vieraana ovat Vesa-Matti Loirin elämänkerran kirjoittaja, kirjailija Jari Tervo ja Ylen kulttuuritoimittaja JP Pulkkinen. Lähetyksessä muistellaan rakastetun viihdetaiteilijan Vesa-Matti Loirin poikkeuksellista uraa.

Source Link is.fi