Banner Before Header

Järjestö: Israelin armeija katsellut sivusta, kun siirto­kuntalaiset ovat hyökänneet palestiinalaisia vastaan

Israelilaisen ihmisoikeusjärjestön mukaan Israelin armeijan sotilaat ovat usein jättäneet tarkoituksella puuttumatta, kun siirtokuntalaiset ovat hyökänneet palestiinalaisten kimppuun. Joissain tapauksessa sotilaat ovat jopa osallistuneet aktiivisesti hyökkäyksiin, B'tselem-järjestö kertoo,

Järjestön raportissa käsiteltiin 451:tä siirtokuntalaisten hyökkäystä miehitetyllä Länsirannalla viime vuoden alusta lähtien. Näistä 170:ssä sotilaat eivät puuttuneet siirtokuntalaisten väkivaltaan tai osallistuivat siihen. Näissä hyökkäyksissä kuoli viisi palestiinalaista ja yli kaksikymmentä pidätettiin.

–  Siirtokuntalaisten hyökkäykset palestiinalaisia vastaan ovat Israelin apartheidhallinnon käyttämä strategia, jolla pyritään saamaan käyttöön koko ajan enemmän palestiinalaisten maita, järjestö kirjoittaa raportissaan.

Israel, joka on miehittänyt Länsirantaa kansainvälisen lain vastaisesti vuodesta 1967, on kiistänyt, että se kohtelisi palestiinalaisia apartheidhallinnon tavoin.

Israelin turvallisuusjoukot eivät ole kommentoineet B'tselemin syytöksiä.

Länsirannalle on muuttanut lähes puoli miljoonaa israelilaista siirtokuntalaista. Monet siirtokunnista ovat paitsi kansainvälisen myös Israelin lain vastaisia, mutta Israelin hallitus ei ole puuttunut asiaan.

Source Link is.fi