Banner Before Header

Jaromir Jagr kertoi mieli­piteensä Kari Jalosesta – erityisesti yksi asia teki vaikutuksen

Vuosikymmeniä jääkiekon suurvaltoihin kuulunut Tshekki on ollut viime vuodet alakulossa. MM-mitaliton putki ehti venyä jo kahdeksaan kilpailuun ennen kuin Suomen MM-kisoissa tärppäsi.

Tshekki löi USA:n pronssiottelussa ja palasi mitalikantaan.

Joukkueen päävalmentaja oli kisojen aikaan kiistelty ja voiton jälkeen kiitelty Kari Jalonen. 62-vuotias konkarivalmentaja tarttui pestiin vasta viime maaliskuussa.

Joukkue vaikutti jo hetken olevan kriisissä Tampereella joukkueen pelaajien otettua yhteen ja yhden lähdettyä kotiin kesken kisojen. Harmonia kuitenkin palautui pelien edetessä.

Skeptikkoihin kuului maan jääkiekon suurin legenda Jaromir Jagr. 50-vuotias harmaaparta kertoi Ruik-sivuston mukaan tshekkiläiselle Aktualnelle iloitsevansa maan paluusta mitalikantaan. Samalla hän sanoi, että töitä riittää vielä rutkasti.

– Mitalin voittaminen ei tarkoita, että olisimme yhtäkkiä ottaneet jonkin ison harppauksen. On hyvin naiivi, jos ajattelee noin. Meillä on edessä paljon töitä, Jagr sanoi.

Jagr ei lämmennyt heti ulkomaalaisen valmentajan nimitykselle.

– Minusta se ei ollut hyvä idea. Toisaalta, kun otimme tämän askeleen niin toivoin, että maamme valmentajat ottaisivat opiksi.

Lue lisää: MM-kiekossa historiallinen tilanne! Kari Jalonen päätti vuosikymmenen kestäneen piinan

Lue lisää: Tamperelaisyleisöltä upea ele Kari Jaloselle – kanadalainen selostaja villiintyi: ”Sankari”

Kun entinen NHL-tähti sai kuulla Jalosen metodeista, hänen mielensä muuttui.

– En ollut paikan päällä Tampereella, mutta luin, miten uskomattoman säntillisesti hän valmistautui otteluihin. Hän on todellinen työmyyrä, joka nousee aamukuudelta, on ensimmäisenä paikalla ja lähtee viimeisenä.

Jagr pelasi vielä viisikymppisenä viime kaudellakin Tshekin pääsarjassa Kladnon riveissä. Hän iski tehot 8+11 43 ottelussa.

Source Link is.fi