Banner Before Header

Jaska Mäkynen on Voice of Finlandin voittaja!

The Voice of Finland: Senior -ohjelman voittajaksi kruunattiin Tarja Turusen tiimissä kilpaillut Jaska Mäkynen, 69.

Mäkynen voitti yleisöäänestyksen saamalla 49,4 prosenttia annetuista äänistä.

– Tämä matka on ollut niin hieno, että harvoin menen sanattomaksi, mutta nyt tuli tunne, etten tahdo löytää sanoja. Huikea fiilis kaikesta, Jaska sanoi ennen tulosten julkistusta.

Vuoden 1991 tangokuningas iloitsi voitostaan.

Kaikki finalistit esittivät ohjelmassa kaksi kappaletta. Mäkynen esitti semifinaalivaiheessa Mauno Kuusiston Palaja Sorrentoon, ja finaalivaiheessa hän lauloi Minun tieni -nimisen käännösversion Frank Sinatran klassikosta My Way, saaden tuomariston suorastaan haukkomaan henkeään.

– Olet tehnyt sellaisen matkan, kokenut kolhuja ja viikatemies on ollut lähellä monta kertaa. Musiikki on pelastanut sinut. Tämä kappale kertoo sinun elämästäsi. Lauloit sellaisella voimalla, että huh. Olen niin onnellinen, että uskalsit lähteä mukaan tähän, Turunen sanoi liikuttuneena Mäkyselle.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Caron B, 61, joka kilpaili Ressu Redfordin tiimissä. Hän sai 36,5 prosenttia äänistä. Kolmanneksi sijoittunut Leena Hästbacka, 72, sai 14,1 prosenttia äänistä. Hän kilpaili Michael Monroen tiimissä.

Mäkynen on Tangokuningas vuodelta 1991. Voiton jälkeen hän saattoi tehdä jopa 34 keikkaa kuukaudessa.

– Siinähän tapahtui sitten niin, että reilun kolmen vuoden keikkailun jälkeen tuli stoppi, Mäkynen on sanonut IS:lle.

Miehen äänihuulet eivät kestäneet jatkuvaa laulamista ja hän joutuikin jättämään laulamisen puoleksitoista vuodeksi. Äänihuulista löytyneet kyhmyt selittivät myös oireita.

Mäkynen on keikkaillut tauon jälkeen säännöllisesti, mutta nykyään hänen mukaansa homma pysyy järkevissä mittasuhteissa.

– En halua enää sellaiseen valtavaan hullunmylläkkään mukaan. Nyt osaan jo jäsennellä asioita. Jos on tietty määrä keikkoja, niiden vastapainoksi pitää olla vapaata. Ja sairaana ei mennä töihin. Luoja on potkinut mua nilkoille ja olen ottanut opikseni.

Source Link is.fi