Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_391376e8b36b3646c16f4277c234d378, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jasmi Joensuu näytti valmennusjohdolle, että pystyy hiihtämään normaalimatkojakin: ”Tänään oli kovat panokset” – Uutisalue

Jasmi Joensuu näytti valmennusjohdolle, että pystyy hiihtämään normaalimatkojakin: ”Tänään oli kovat panokset”

Ennakkosuosikki Jasmi Joensuu sai pidettyä itsensä ahtaalla hiihdon SM-kisojen 10 kilometrin väliaikalähdössä, vaikka koko kisan ajan näytti siltä, ettei kenestäkään ole uhkaamaan hänen voittoaan.

Vaikka kysymys ennen kisaa kuului, voittaako Joensuu ylivoimaisesti vai todella ylivoimaisesti, ei Joensuu lähtenyt jahtaamaan toista SM-kultaa Imatralla täysin ilman paineita. Voitto irtosi reilun minuutin erolla.

– En hirveän rennoin mielin lähtenyt. Ei näissä kisoissa huonolla hiihdolla pärjätä. Toki tänään oli kovat panokset, koska halusin näyttää valmennusjohdolle, että minusta on hiihtämään myös normaalimatkoja, Joensuu kertoi Yle Urheilulle hyväntuulisena.

Joensuu, 25, on vahvoilla olympiaspekulaatioissa. Hän ylsi Rukalla maailmancupin avauskisassa perinteisen hiihtotavan sprintissä yhdeksänneksi ja joulukuun alussa Lillehammerissa vapaalla hiihtotavalla 12:nneksi.

Kovana sprintterinä tunnettu Joensuu on pärjännyt myös pidemmillä matkoilla: viime vuonna hän hiihti MM-pronssia saavuttaneessa Suomen naisten viestijoukkueessa. Pekingin olympialaisissa hän haluaisi osallistua muillekin matkoille kuin sprinttiin.

Joensuu lähti kovaa liikkeelle ja sai kasvatettua eroa muihin kisan aikana. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Helmikuussa kilpailtaviin Pekingin olympialaisiin on valittu suomalaisista naishiihtäjistä Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Tour de Skillä vuodenvaihteessa kilpailleet hiihtäjät eivät ole Imatralla mukana.

– Tiesin että iso ero pitää tulla, jotta se on hyvä näyttö. Luulen, että tämä nyt oli hyvä näyttö.

Ero muihin kasvoi juuri sellaiseksi kuin Joensuu oli toivonutkin. SM-hopeasta ilahtunut Julia Häger jäi Joensuulle minuutin ja 17 sekuntia. Ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa, pronssia, saavuttanut Anni Kainulainen jäi Joensuusta 1.40.

Vantaan Hiihtoseuraa edustavat Kainulainen ja Joensuu juhlivat perjantaina yhdessä parisprintin SM-kultaa

Joensuu kertoi tienneensä jo alkuverryttelyssä, että kisahiihdosta tulee hyvä. Hyvävireinen maajoukkuehiihtäjä piti mahdollisena, että hän osallistuisi vielä sunnuntaina vapaan hiihtotavan sprinttiin.

– Tiesin, että rata sopii minulle hyvin ja minulla oli luottopari alla. Kaikki onnistui tänään. Sain jälki-ilmoittauduttua huomisellekin, joten mikseipä kolmatta kultaa lähtisi tavoittelemaan. Se riippuu siitä, miten palaudun.

Lue myös:

Source Link yle.fi