Jättitulvat eristivät Vancouverin muusta Kanadasta – ”Pahin myrsky vuosi­sataan”

Kanadan länsiosia riepotellut myrsky on aiheuttanut tulvia, jotka ovat käytännössä eristäneet Vancouverin kaupungin muusta Kanadasta katkomalla moottoriteitä ja rautatieyhteyden kaupungin satamaan.

Tiistaina sateen jo tauottua valtatie oli poikki Abbotsfordissa.

Ainakin yksi henkilö on kuollut, lisäksi useita on kateissa tulvien ja maanvyöryjen jäljiltä.

Tuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Maanvyöry katkoi tien Agassizissa. Tässä vyöryssä ei menehtynyt kukaan.

Brittiläisen Kolumbian provinssin liikenneministeri Rob Fleming kuvaili tulvat aiheuttanutta säätä ”pahimmaksi myrskyksi vuosisataan”. Laajoille alueille satoi kuukauden keskimääräinen sademäärä vuorokaudessa.

Moottorie kohti Vancouveria oli veden vallassa Abbotsfordissa.

Kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui Lillooetissa noin 250 kilometrin päässä Vancouverista, kun maanvyöry katkaisi valtatien, jolla autot jonottivat myrskyn aiheuttamassa ruuhkassa.

– Käännyin katsomaan ja näin koko vuorenrinteen tulevan alas ja vievän autot. Kaikki pyyhkiytyi pois. Täysi paniikki, kuvaili turman nähnyt autoilija Kathie Rennie CBC:lle.

Aiemmin tänä vuonna kuivuus tuhosi viljasatoja ja nyt alavat maat ovat veden vallassa.

Pahimman tulvahuipun aikaan ainoa auki ollut tie Vancouveriin kulki Yhdysvaltojen kautta, jolloin kulkuesteeksi muodostuivat koronasäännökset rajalla.

Valtateiden liittymä Chilliwackissa tiistaina.

Kaksi moottoritietä kaupunkiin oli poikki, samoin rautatieyhteys alueen suurimpaan satamaan.

Tulvan saartamia ihmisiä on jouduttu evakuoimaan helikopterein, ja paikoin vapaaehtoiset ovat pelastaneet myös loukkuun jäänyttä karjaa.

Loukkuun jäänyttä karjaa pelastettiin Abbotsfordissa.

Alue on kärsinyt poikkeuksellisista luonnonilmiöistä, sillä kesällä satoja ihmisiä menehtyi äärimmäisessä helteessä ja sen jälkeen provinssia koettelivat maastopalot.

Tulva-alueet näkyivät satelliittikuvissa.

Source Link is.fi