Banner Before Header

Jere Karalahti uhkaili potkimisella ja kävi käsiksi järjestyksenvalvojaan Levillä –  tällaisen tuomion käräjäoikeus määräsi

Lapin käräjäoikeus on tuominnut ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden 35 päiväsakkoon Levin nahistelusta. Oikeuden mielestä hän syyllistyi nujakassa järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen, pahoinpitelyyn ja pahoinpitelyn yritykseen.

Karalahden tuloilla sakkoa kertyy 910 euroa.

Oikeuden mukaan Karalahti ei ole esitutkinnassa ottanut kantaa syyllisyyteensä. Hän ei ole saapunut pääkäsittelyyn vastaamaan syytteisiin.

– Vastaaja oli kutsuttu pääkäsittelyyn uhalla, että asia voidaan tutkia ja ratkaista vastaajan poissaolosta huolimatta. Asiassa esitetty näyttö ja todisteena esitetyistä dvd-tallenteista ilmenee Karalahden poistaminen ravintolasta, kiinni tarttuminen, ravintolaan uudelleen yrittäminen, kiinni tarttumisia ja järjestyksenvalvojien vetämistä, tuomiossa kerrotaan.

Lue lisää: Syytteet: Jere Karalahti uhkaili potkia järjestyksenvalvojilta polvet murskaksi Levillä: ”Haluatko että lyön?”

Karalahti on jo aiemmin kertonut hänestä tehdyssä dokumentissa, että hän oli seurueineen Levillä ”poikien reissussa” tammikuussa 2020. Seurue oli syönyt ja juonut hyvin, jonka jälkeen he menivät yökerhoon.

Tapahtumat alkoivat kehittyä yökerhossa, josta järjestyksenvalvojat joutuivat poistamaan ex-kiekkoilijan huonon käytöksen takia. Tämä ei hyväksynyt poistamista ja yritti vielä palata takaisin.

Karalahti vastusti poistamista ja ryhtyi uhkailemaan kahta järjestyksenvalvojaa potkimisella. Hänet raudoitettiin.

– Ollessaan raudoitettuna Karalahti on vielä uhannut järjestyksenvalvojia sanomalla näille, että he ovat kuolleita miehiä ja että jengiläiset tulevat heidän kotiinsa kostamaan.

Käräjäoikeuden mukaan Karalahti on uhkaamalla käyttää väkivaltaa yrittänyt estää järjestystä ylläpitävää henkilöä suorittamasta hänelle lain tai asetuksen nojalla kuuluvaa tehtävää ja muutoin vaikeuttanut tehtävän suorittamista.

– Menettelyllään hän on syyllistynyt toissijaisen rangaistusvaatimuksen mukaiseen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen, käräjäoikeus toteaa.

Toinen järjestyksenvalvoja ei vaatinut Karalahdelle rangaistusta, koska hän ei pitänyt uhkauksia vakavasti otettavina, vaan kännipuheina.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.

Source Link is.fi